Χωρίς Παπανικολάου και Τσαλμπούρη η Εθνική κόντρα στην Σερβία - Ενεργοποιείται ο Παπαπέτρου

Χωρίς Παπανικολάου και Τσαλμπούρη η Εθνική κόντρα στην Σερβία - Ενεργοποιείται ο Παπαπέτρου

Γιώργος Γαβριλάκης 12:12 - 08.08.2023 / Ανανεώθηκε: 14:25 - 14.08.2024

Στην πρεμιέρα του τουρνουά Ακρόπολις η «γαλανόλευκη» αντιμετωπίζει τη Σερβία με τους Κώστα Παπανικολάου και Γιώργος Τσαλμπούρη εκτός σύνθεσης, αλλά με τον Ιωάννη Παπαπέτρου να εμφανίζεται στην 14άδα και να δοκιμάζει τον ώμο του.

Ο μυϊκός σπασμός που ταλαιπωρεί τον Κώστα Παπανικολάου τον αφήνει τελικά εκτός δράσης για την αναμέτρησης της πρεμιέρας του τουρνουά Ακρόπολις. Ο αρχηγός της Εθνικής μας ομάδας, θα ξεκουραστεί κόντρα στη Σερβία (8/8, 19:45, ΕΡΤ1) για να ανακτήσει δυνάμεις και να αποθεραπευτεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα. 

Από εκεί και πέρα, δεν θα αγωνιστεί ούτε ο Γιώργος Τσαλμπούρης, την ίδια ώρα που ο Ιωάννης Παπαπέτρου επιστρέφει. Ο 29χρονος φόργουορντ του Παναθηναϊκου, ο οποίος δεν αγωνίστηκε στα πρώτα δύο (νικηφόρα) φιλικά ματς με την Σλοβενία, τώρα είναι έτοιμος να δοκιμάσει σε συνθήκες αγώνα τον ταλαιπωρημένο του ώμο. 

Πήρε θέση στην 14άδα που θα παραταχθεί κόντρα στους Σέρβους και οι υπόλοιποι δεκατρείς του ομοσπονδιακού προπονητή Δημήτρη Ιτούδη είναι οι εξής: Θανάσης Αντετοκούνμπο, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Ιωάννης Παπαπέτρου, Δημήτρης Αγραβάνης, Γιώργος Παπαγιάννης, Μιχάλης Λούντζης, Ντίνος Μήτογλου, Λευτέρης Μποχωρίδης, Παναγιώτης Καλαϊτζάκης, Νίκος Ρογκαβόπουλος, Δημήτρης Μωραΐτης, Βασίλης Τολιόπουλος, Τόμας Γουόκαπ και Μανώλης Χατζηδάκης.

Οι ΗΠΑ μπήκαν στο παρκέ για το πρώτο φιλικό και το Πουέρτο Ρίκο υπέφερε (vids)
FIBA WORLD CUP

08:38 - 08.08.2023

Οι ΗΠΑ μπήκαν στο παρκέ για το πρώτο φιλικό και το Πουέρτο Ρίκο υπέφερε (vids)

O πρώτος ποιοτικός έλεγχος είχε θετικά αποτελέσματα και οι επίλεκτοι ΝΒΑers που απαρτίσουν την εθνική ομάδα των ΗΠΑ στην πρώτη τους (φιλική) εμφάνιση νίκησαν με 117-74 το Πουέρτο Ρίκο. Επτά παίκτες είχαν διψήφιο αριθμό πόντων με τους Άντονι Έντουαρτς και Καμ Τζόνσον να έχουν από 15.

Θυμίζουμε πως εκτός ομάδας με δική τους απόφαση είναι ο Κώστας Σλούκας και ο Νικ Καλάθης, την ομάδα φέτος δεν θα ενισχύσει ο Τάιλερ Ντόρσεϊ, ενώ τα πάντα περιστρέφονται γύρω από τον Γιάννης Αντετοκούνμπο των Μιλγουόκι Μπακς. Αυτός, αλλά και ο αδελφός του Κώστας, ο οποίος πλέον ανήκει στον Παναθηναϊκό, βρίσκονται στην προεπιλογή, αλλά παραμένουν εκτός προετοιμασίας. 

Και οι δυο τους έχουν πρόβλημα στο γόνατο, κάνουν την προσπάθειά τους με την προοπτική συμμετοχής στο Παγκόσμιο Κύπελλο που ξεκινάει τις 25 Αυγούστου, αλλά πλέον τα περιθώρια είναι στενά και η απουσία τους πιθανότερη από την παρουσία τους. 

Tags: