Οι Φουρνιέ, Οσμάν και Μπέρτανς ψάχνουν ένα νέο συμβόλαιο στο NBA, αλλά η Euroleague τους καλεί! (vids)
i

© imago

Οι Φουρνιέ, Οσμάν και Μπέρτανς ψάχνουν ένα νέο συμβόλαιο στο NBA, αλλά η Euroleague τους καλεί! (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 13:43 - 31.08.2024 / Ανανεώθηκε: 13:50 - 31.08.2024

Τρεις ευρωπαίοι με ισχυρό βιογραφικό στο NBA αρχίζουν να σκέφτονται σχεδόν αποκλειστικά την Euroleague και το ερώτημα είναι ένα: Που θα καταλήξουν ο Εβάν Φουρνιέ, ο Τσεντί Οσμάν και ο Ντάβις Μπέρτανς; Η Ρεάλ Μαδρίτης ασχολείται με τους δύο και η... μισή Euroleague περιμένει τις αποφάσεις του Γάλλου.

Ένας Γάλλος, ένας Τούρκος και ένας Λετονός παραμένουν ελεύθεροι στην αγορά του NBA, αλλά είτε η... μπογιά τους έχει ξεθωριάσει στον «μαγικό πλανήτη», είτε δεν βρίσκουν αυτό ακριβώς που επιθυμούν.

O Εβάν Φουρνιέ, ο Τσεντί Οσμάν και ο Ντάβις Μπέρτανς, βρίσκονται πλέον στο επίκεντρο της μεταγραφολογίας της Euroleague, που αν και οι περισσότερες θέσεις στα ρόστερ έχουν «κλειδώσει», αυτοί οι τρεις προκαλούν μια κάποια... αναζωπύρωση στα σενάρια και τις φήμες, που αν δεν έχουν ήδη μετατραπεί σε συγκεκριμένες προτάσεις, φαίνεται πως άμεσα θα μετατραπούν!

Κι αν ο Φουρνιέ δεν έχει παίξει ποτέ του στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης, μιας και έφυγε στα 19 του από την γαλλική Πουατιέ για να πάει αρχικά στους Ντένβερ Νάγκετς (το 2012), οι άλλοι δύο έχουν εμπειρία από την Euroleague. O Οσμάν με την Αναντολού Εφές, που τον ανέδειξε και με την οποία αγωνίστηκε από το 2013 έως το 2017, όταν και βρέθηκε στο Κλίβελαντ για τους Καβαλίερς και ο Μπέρτανς έχει παίξει πέντε σεζόν. Μία με την Ολίμπια Λιουμπλιάνα, δύο με την Πατρίζαν και άλλες τόσες με την Μπασκόνια.

Αν ψάχνεις... τρίποντα πάρε τον καλύτερο της αγοράς: Είναι Λετονός, NBAer και έτοιμος για επιστροφή στην Euroleague (vids)
EUROLEAGUE

08:12 - 20.06.2024

Αν ψάχνεις... τρίποντα πάρε τον καλύτερο της αγοράς: Είναι Λετονός, NBAer και έτοιμος για επιστροφή στην Euroleague (vids)

Ο Ντάβις Μπέρτανς τον Νοέμβριο θα γίνει 32 ετών και το πιθανότερο είναι να γιορτάσει τα γενέθλια κάπου στην Ευρώπη. Μετά από 8 χρόνια στο ΝΒΑ, ο Λετονός φόργουορντ με μπόι στα 208 εκατοστά, σύντομα θα αποδεσμευτεί από τους Χόρνετς. Δεν έλαμψε στις ΗΠΑ, παρά μόνο στιγμιαία ξεχώρισε, αλλά στο βιογραφικό του αναφέρεται το εξής… τρομακτικό: Ο Πέτροβιτς, ο Στογιάκοβιτς και ο Καλντερόν είναι μόνοι Ευρωπαίοι που σούταραν τρίποντα πιο αποτελεσματικά απ’ αυτόν!

Ο Οσμάν στα 29 του χρόνια, έχει μείνει free agent από τους Σαν Αντόνιο Σπερς, με τους οποίους την περασμένη αγωνιστική περίοδο έπαιξε σε 72 ματς και κατέγραψε στη στατιστική του 6,8 πόντους με 38,9% στα τρίποντα, 2,5 ριμπάουντ και 1,7 ασίστ. Θεωρητικά από τους τρεις, αυτός είναι που μπορεί να βρει πιο εύκολα συμβόλαιο στο NBA, αλλά ακόμα δεν το έχει κάνει. Γεγονός που αν συνδυαστεί με την επιθυμία ενίσχυσης της Ρεάλ Μαδρίτης, μετά την αποχώρηση του Γκερσόν Γιαμπουσελέ για τους Φιλαδέλφεια Σίξερς, τότε ο Τούρκος -γεννημένος στην Οχρίδα της Βόρειας Μακεδονίας- έρχεται στο επίκεντρο.

Ισπανικά δημοσιεύματα θεωρούν πως αυτός είναι ο ιδανικός αντικαταστάτης του Γιαμπουσελέ, άσχετα αν αγωνίζεται κυρίως ως σμολ φόργουορντ (και όχι ως πάουερ όπως ο Γάλλος) και όχι ο Μπέρτανς, το όνομα του οποίου επίσης... ακούγεται για την Βασίλισσα.

Ο 31χρονος Λετονός σουτέρ φαίνεται πως έχει κλείσει τον κύκλο του στο NBA και θα πρέπει να διαλέξει άμεσα αν θέλει να μείνει ως συμπλήρωμα σε κάποια ομάδα της Αμερικής, είτε να έρθει για να ενισχύσει σημαντικά έναν σύλλογο της Ευρώπης.

Ακόμα πιο εντυπωσιακή βέβαια θα είναι η ενίσχυση όποιου καταφέρει να πείσει τον Φουρνιέ να κάνει το υπερατλαντικό ταξίδι της επιστροφής. Ο 32χρονος Γάλλος γκαρντ, που έχει στο βιογραφικό του εννέα σεζόν (από το 2014 έως το 2022) στο NBA με διψήφιο αριθμό πόντων και το 2019-20 είχε 18,5 πόντους με τους Ορλάντο Μάτζικ έχει μπλεχτεί σε σενάρια που αφορούν τον Ολυμπιακό, την Βιλερμπάν, την Παρί, αλλά αν όντως έχει αρχίσει να μελετά τις προτάσεις από την Ευρώπη, τότε θα εμφανιστούν κι άλλες ισχυρές στα... χέρια του.