Τρέλα με Χουάντσο Ερνανγκόμεθ στην ισπανική κερκίδα - Τριφύλλια και ελληνικές σημαίες για τον φόργουορντ του Παναθηναϊκού

Τρέλα με Χουάντσο Ερνανγκόμεθ στην ισπανική κερκίδα - Τριφύλλια και ελληνικές σημαίες για τον φόργουορντ του Παναθηναϊκού

Γιώργος Γαβριλάκης 11:06 - 20.08.2023 / Ανανεώθηκε: 14:08 - 14.08.2024

Οι Ισπανοί λατρεύουν τον Χουάντσο Ερνανγκόμεθ ίσως περισσότερο από τους φίλους του Παναθηναϊκού. Διότι, αυτός του έδωσε το χρυσό μετάλλιο στο Eurobasket του 2022 και εκφράζουν την αγάπη τους σε κάθε ευκαιρία και με κάθε πιθανό τρόπο - Στα ματς της ομάδας υπάρχουν δεκάδες πλακάτ με το όνομά του και μερικά από αυτά έχουν και το σήμα των «πρασίνων» πάνω τους.

Για τους Ισπανούς ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ δεν είναι απλώς ένα... ατόφιο ταλέντο ιβηρικής παραγωγής. Ούτε απλώς ένας παίκτης που έφθασε να παίζει στο ΝΒΑ, τους έκανε περήφανους και πλέον ανήκει στον Παναθηναϊκό. Είναι ο ήρωάς τους, καθώς στο τελευταίο Eurobasket ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στο ματς με τους Γάλλους, δηλαδή στον αγώνα που οι «ρούριας ρόχας» κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο. 

Από εκείνη τη μέρα (18 Σεπτεμβρίου του 2022) και έπειτα, παρά το γεγονός ότι ο αδελφός του Ουίλι (της Μπαρτσελόνα και επίσης τέως NBAer) ήταν ο καλύτερος παίκτης της διοργάνωσης συνολικά, αυτός έχει γίνει ο αγαπημένος της εξέδρας. Κάτι που αναμένεται να συμβεί και από τη νέα αγωνιστική περίοδο στο «πράσινο» ΟΑΚΑ. 

Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας και των φιλικών αναμετρήσεων ο Χουάντσο ήταν το επίκεντρο, όχι μόνο για τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού, αλλά και για τους Ισπανούς, ανεξαρτήτως της ομάδας που υποστηρίζουν. 

Ο ίδιος έκανε πολύ δυναμικές εμφανίσεις σχεδόν σε κάθε αναμέτρηση, με εξαίρεση ίσως την πρόβα τζενεράλε πριν το Παγκόσμιο Κύπελλο και το ματς με τους Αυστραλούς. Ταυτόχρονα, η αγάπη που πήρε από την εξέδρα ήταν τεράστια και μάλιστα στα πλακάτ και τα πανό που αναρτήθηκαν ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής όπου κι αν γυρνούσε κανείς το κεφάλι του. 

Μάλιστα, πέραν από τα συνθήματα λατρείας, οι νεαροί (αλλά και οι μεγαλύτεροι) φαν του, συνόδευαν τις αναρτήσεις του πολλές φορές και με μία ελληνική σημαία -δίπλα στην ισπανική- ακόμα και με το λογότυπο του Παναθηναϊκού!