Τρινκέρι: «Οι φίλαθλοι να είναι καθοριστικός παράγοντας για τη Ζαλγκίρις»

Αντρέα Τρινκιέρι

i

(Photo by Eitvydas Kinaitis/Euroleague Basketball via Getty Images)

Τρινκέρι: «Οι φίλαθλοι να είναι καθοριστικός παράγοντας για τη Ζαλγκίρις»

Παναγιώτης Ραμαντάνης 19:21 - 04.10.2024 / Ανανεώθηκε: 19:23 - 04.10.2024

Ο Αντρέα Τρινκέρι μίλησε για τη μεγάλη νίκη της Ζαλγκίρις επί της Μπαρτσελόνα και το πόσο καθοριστική είναι η παρουσία του κόσμου.

Η Ζαλγκίρις ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο τη σεζόν στη Euroleague. Η ομάδα από το Κάουνας υποδέχθηκε την Μπαρτσελόνα για την πρώτη αγωνιστική της διοργάνωσης και σε μία κατάμεστη «Ζαλγκίριο Αρίνα» κατάφερε να πάρει το θετικό αποτέλεσμα με 74-67.

Ο προπονητής της ομάδας, Αντρέα Τρινκέρι, στάθηκε στο πόσο σημαντική είναι μία νίκη κόντρα σε μία ομάδα όπως η Μπαρτσελόνα, που έχει τέτοιους παίκτες στο ρόστερ της, ενώ αναφέρθηκε και στον παράγοντα της έδρας και πως ποντάρει πολλά στην παρουσία των φιλάθλων, όταν η Ζαλγκίρις παίζει στο Κάουνας.

Ο Τρινκέρι ανέφερε: «Ένα πολύ ενεργητικό παιχνίδι, δεν κάναμε τέλειο παιχνίδι, αλλά παίξαμε με πολλή ενέργεια, παίξαμε πολύ καλή άμυνα, πεθάναμε στο παρκέ, χάσαμε πολλά ανοιχτά σουτ, αλλά συνεχίσαμε να παίζουμε. Έχουμε 13 επιθετικά ριμπάουντ, πολύ σημαντικά. Αυτό ενίσχυσε την αυτοπεποίθησή μας και αυτή ήταν μια καλή νίκη απέναντι σε μια ομάδα που έχει Πάντερ, Λαπροβίτολα, Γιαν Βέσελι, Τζαμπάρι Πάρκερ, παίκτες με μεγάλο ταλέντο. Αυτή είναι μόνο η αρχή. Νικήσαμε, αλλά δεν λάμψαμε. Είναι ακόμη πολύ νωρίς για να λάμψουμε πλήρως. Αλλά είχαμε ένα πολύ καλό ξεκίνημα στη σεζόν.

Ξέρεις, ξέρω τι σημαίνει να παίζεις στη Ζαλγκίριο Αρίνα και δεν είναι έκπληξη για μένα. Ήθελα οι νέοι μας παίκτες ή αυτοί που μπορεί να μην έχουν παίξει ποτέ στην Ευρωλίγκα να νιώσουν αυτή την ατμόσφαιρα και ήταν έτσι. Ήταν υπέροχο, υπέροχη ατμόσφαιρα, μεγάλη υποστήριξη, θετική ενέργεια, ακόμα και όταν δυσκολευόμασταν, είχαμε ένα πολύ κακό τρίτο δεκάλεπτο. Συνέχισαν να μας στηρίζουν και πιστεύω ότι ήταν ένας παράγοντας. Να παίξω εδώ, αυτό ήθελα, αυτή η Αρένα να είναι παράγοντας, οι φίλαθλοι να είναι καθοριστικός παράγοντας».

Μπες ΕΔΩ και βρες όλα τα video της EuroLeague!

Υπενθυμίζουμε πως μετά τη νίκη επί της Μπαρτσελόνα, η Ζαλγκίρις έχει ένα ταξίδι στην Ελλάδα. Την Παρασκευή (11/10) αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ για τη δεύτερη αγωνιστική της Euroleague.

Sportal Euroleague Show με τον Δημήτρη Ιτούδη για την πρεμιέρα του Ολυμπιακού κόντρα στη Φενέρ