Τρινκιέρι για Μπάλντγουιν: «Ήταν δύσκολη η σεζόν μαζί του, αλλά είναι πιο ώριμος από ποτέ»

Αντρέα Τρινκιέρι

Τρινκιέρι για Μπάλντγουιν: «Ήταν δύσκολη η σεζόν μαζί του, αλλά είναι πιο ώριμος από ποτέ»

Νίκος Καλαμπάκας 16:39 - 06.03.2024 / Ανανεώθηκε: 23:54 - 13.08.2024

Ο Τρινκιέρι διαφωνεί με όποιον αποκαλεί τον Μπόλντγουιν ξεροκέφαλο: «Είναι πιο ώριμος από ποτέ», είπε ο Ιταλός κόουτς πριν το παιχνίδι της Ζάλγκιρις με τη Μακάμπι στο Βελιγράδι.

Η Ζάλγκιρις ταξιδεύει στο Βελιγράδι προκειμένου να αντιμετωπίσει τη Μακάμπι (7/3, 21.05) και ο κόουτς των Λιθουανών, Αντρέα Τρινκιέρι, στις δηλώσεις του για τον αγώνα θέλησε να επενήσει τόσο την ομάδα του Ισραήλ, όσο και τον Ουέιντ Μπόλντγουιν.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν θεωρεί τον γκαρντ της Μακάμπι ξεροκέφαλο, ο τρινκιέρι ήταν κάθετος: «Ξεροκέφαλος; Διαφωνώ. Πρώτα απ' όλα είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στην Euroleague. Οι ικανότητές του και ο σωματότυπός του είναι ότι πιο κοντινό στο ΝΒΑ διαθέτει η λίγκα μας», είπε αρχικά ο Ιταλός προπονητής.

«Πιστεύω ότι είναι πολύ εύκολο να πει κανείς ότι είναι ξεροκέφαλος. Όμως εγώ βλέπω έναν πολύ ώριμο άνθρωπο με πολλή προσωπικότητα. Μαζί περάσαμε μια καταπληκτική χρονιά (εννοεί τη σεζόν που είχαν μαζί στη Μπάγερν τη σεζόν 2020-2021), κουράστηκα βέβαια εκείνη τη σεζόν όλη τη χρονιά μαζί του, αλλά όσο και να κόστισε από συναισθηματική πλευρά, άξιζε τον κόπο», συνέχισε ο Τρινκιέρι.

Ο προπονητής των Λιθουανών όμως δεν σταμάτησε εκεί: «Μπορείς να βάλεις μια ταμπέλα, ξεροκέφαλος, εντάξει. Έχω πολλές ταμπέλες και στη φωτογραφία μου. Δεν με απασχολεί αυτό. Όταν κοιτάς τον παίκτη, μπορείς πάντα να δεις ελαττώματα και θα βρεις ελαττώματα. Η άλλη όψη όμως είναι όλα τα καλά στοιχεία που διαθέτει, όλο το ταλέντο. Ο Ουέιντ είναι ένας παίκτης που μου έδωσε πολλά. Είπα ότι δεν ήταν εύκολη, αλλά μια μεγάλη, υπέροχη, εμπειρία», συνέχισε στις δηλώσεις του για τον πρώην παίκτη του και στη συνέχεια αναφέρθηκε στο γεγονός ότι ο γκαρντ από τις ΗΠΑ πραγματοποιεί εξαιρετική σεζόν:

«Κάθε άτομο πρέπει να βρει ισορροπία. Ισορροπία μεταξύ ταλέντου, προσδοκιών, προσωπικών αναγκών, προσωπικών στόχων, κινήτρων. Και όλα αυτά είναι πιο περίπλοκα όταν τοποθετείς το άτομο σε μια ομάδα. Είπα πολλά πράγματα που είναι ατομικά, αλλά πριν μπει κάποιος σε μια ομάδα, είναι απλά ένα άτομο. Είναι ανθρώπινο να σκέφτεσαι τον εαυτό σου. Όταν γίνεσαι πιο ώριμος, καταλαβαίνεις ότι μερικές φορές πρέπει να εγκαταλείψεις λίγο τον εαυτό σου, να ελέγξεις τον εγωισμό σου για να βοηθήσεις την ομάδα, να βοηθήσεις τον εαυτό σου στην ομάδα. Βλέπω πολλά καλά σε αυτόν και σίγουρα θα γίνει μέλος της all EuroLeague team».

Για τη Μακάμπι είπε:

Ποιος θα σηκώσει το βάρος της οργάνωσης απέναντι στη Βίρτους μετά την απουσία του Ουόκαπ
EUROLEAGUE

14:45 - 06.03.2024

Ποιος θα σηκώσει το βάρος της οργάνωσης απέναντι στη Βίρτους μετά την απουσία του Ουόκαπ

Ο Ολυμπιακός χάνει τον Τόμας Ουόκαπ για τον αγώνα κόντρα στη Βίρτους (7/3, 22.00) και το Sportal αναλύει τα δεδομένα για τους οργανωτές της ομάδας. Τι έχει στο μυαλό του ο Γιώργος Μπαρτζώκας;

«Τους βλέπω πολύ, πολύ, πολύ επικίνδυνους. Δεν είναι πρώτοι υποψήφιοι για τον τίτλο, αλλά όταν κέρδισαν στο Μιλάνο, κανείς δεν πίστευε ότι θα κέρδιζαν. Η Μακάμπι είναι η χειρότερη ομάδα αουτσάιντερ που μπορεί να αντιμετωπίσει κάποιος με πλεονέκτημα. Έχει πολύ ταλέντο, αθλητικότητα, δύο από τους καλύτερους γκαρντ στην Ευρώπη - τον Γουέιντ Μπάλντουιν και τον Λορέντζο Μπράουν. Θα ήταν βασικοί σε κάθε ομάδα στην Ευρώπη. Πέραν τούτου έχουν πολύ αθλητικούς ψηλούς και παίκτες που ξέρουν να κάνουν τη δουλειά τους. Ο Κόλσον είναι κορυφαίος σκόρερ. Είναι έξυπνος και βρίσκει τη θέση του πιο κοντά στους γκαρντ που μπορούν να χειριστούν το μπάλα πολύ. Δεν θα εκπλαγώ να τους δω να παίζουν τον Μάιο στην EuroLeague».