Γιατί ο Τρινκιέρι από τον Ολυμπιακό που θύμιζε ποδοσφαιρική Βραζιλία του ’70, έφτασε να μιλάει για τις ελεύθερες βολές του Βεζένκοφ!
i

©InTime

Γιατί ο Τρινκιέρι από τον Ολυμπιακό που θύμιζε ποδοσφαιρική Βραζιλία του ’70, έφτασε να μιλάει για τις ελεύθερες βολές του Βεζένκοφ!

Γιάννης Πάλλας 16:36 - 12.10.2024 / Ανανεώθηκε: 16:37 - 12.10.2024

Οι εκ διαμέτρου αντίθετες τοποθετήσεις του Αντρέα Τρινκιέρι για τον Ολυμπιακό, έχουν την εξήγηση τους στην πίεση που έχει τη φετινή σεζόν για να πετύχει με την Ζάλγκιρις

Η Ζάλγκιρις τη φετινή σεζόν ανακοίνωσε πως το μπάτζετ είναι μεγαλύτερο κατά περίπου 23% σε σχέση με το περσινό. Δηλαδή, φτάνει στον αριθμό ρεκόρ για τον λιθουανικό σύλλογο των 17.7 εκατομμυρίων ευρώ για την αγωνιστική περίοδο 2024-2025.

Λογικό είναι λοιπόν, ο Αντρέα Τρινκιέρι να αισθάνεται πιεσμένος και να θέλει να δείξει πράγματα με την ομάδα υλοποιώντας το πλάνο που υπάρχει σε συνεννόηση με τη διοίκηση.

Η εικόνα συνολικά της Ζάλγκιρις στο ΣΕΦ με τον Ολυμπιακό ήταν απογοητευτική, παρόλο που στο τέλος έφτασε να παλεύει για να... κλέψει το παιχνίδι.

Ο Αντρέα Τρινκιέρι για να αποφύγει μια συζήτηση για την πολύ κακή εικόνα της ομάδας του στο παρκέ σε άμυνα, αλλά κυρίως στην επίθεση, αναφέρθηκε στις ελεύθερες βολές που εκτέλεσε ο Σάσα Βεζένκοφ.

«Ο Βεζένκοβ επέστρεψε. Ο Βεζένκοβ ξεκινάει το παιχνίδι με 10 βολές, δεν ξέρουμε πώς. Κοιτάζει τον διαιτητή, δύο βολές, κοιτάζει από την άλλη πλευρά, άλλες δύο βολές. Τότε είναι πολύ δύσκολο. Ο Ολυμπιακός είναι μία από τις καλύτερες ομάδες μακράν και το ξέρουν και παίζουν όπως η ομάδα που θέλει να κερδίσει» υποστήριξε μεταξύ άλλων ο Ιταλός προπονητής της Ζάλγκιρις που δεν παρέλειψε να αναγνωρίσει το δίκαιον της επικράτησης της ελληνικής ομάδας.

Ωστόσο, πριν από δυο χρόνια ο Αντρέα Τρινκιέρι όταν έβλεπε την ομάδα του να γίνεται σάκος του... μποξ από τον Ολυμπιακό στο δεύτερο δεκάλεπτο ενός αγώνα στο ΣΕΦ γύρισε στον άμεσο συνεργάτη του στον πάγκο και του είπε: «Παίζουν σαν την (ποδοσφαιρική) Βραζιλία του 1970. Το καλύτερο μπάσκετ που είχα δει ποτέ μου. Η μπάλα δεν έπεφτε ποτέ στο παρκέ, πάντα στον αέρα, με πάσες, κυκλοφορία, με “κοψίματα”. Ήταν σαν μία ορχήστρα!».

Είναι δυο εκ διαμέτρου αντίθετες τοποθετήσεις από τον ίδιο άνθρωπο μέσα σε δυο χρόνια και αυτό έχει να κάνει προφανώς με την πίεση που νιώθει για να τα καταφέρει με τη Ζάλγκιρις.

Η τακτική του να πετάς την μπάλα στην... εξέδρα, ώστε να ασχολείτε ο κόσμος με κάτι άλλο και να αποπροσανατολίζεις από το πρόβλημα που έχεις στην ομάδα σου είναι κάτι που ξέρει να ρίχνει στο τραπέζι ο Ιταλός προπονητής.

Μπες ΕΔΩ και βρες όλα τα video της EuroLeague!

Πλέον μένει να δούμε εάν ο Ολυμπιακός θα σηκώσει το... γάντι και θα το επιστρέψει στον Τρινκιέρι. Με τον τρόπο του...

00:45 - 12.10.2024

Τα Highlights απο την νίκη του Ολυμπιακού κόντρα στην Ζαλγκίρις

Δείτε τις καλύτερες φάσεις από την επικράτηση του Ολυμπιακού κόντρα στη Ζάλγκιρις (74-68) στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής της Euroleague.