Τρινκιέρι: «Δεν μπορώ να είμαι καρχαρίας, αλλά δεν θέλω να με φάνε σαν μικρό ψάρι»!

Αντρέα Τρινκιέρι

Τρινκιέρι: «Δεν μπορώ να είμαι καρχαρίας, αλλά δεν θέλω να με φάνε σαν μικρό ψάρι»!

Γιάννης Πάλλας 18:33 - 03.09.2024 / Ανανεώθηκε: 18:33 - 03.09.2024

Ο Αντρέα Τρινκιέρι μίλησε για τη νέα Ζάλγκιρις και το μπάσκετ που θέλει να παίξει τη νέα σεζόν στην Euroleague

Το γρήγορο μπάσκετ είναι το ζητούμενο για την Ζάλγκιρις τη νέα σεζόν στην Euroleague, σύμφωνα με τον προπονητή της Αντρέα Τρινκιέρι. Ο Ιταλός τεχνικός θέλει να αξιοποιήσει την ταχύτητα και το πολυδιάστατο ρόστερ του.

Ο Αντρέα Τρινκιέρι σε μια συνέντευξη του στο περιθώριο μιας προπόνησης της Ζάλγκιρις μίλησε για τις προοπτικές που υπάρχουν για την επόμενη σεζόν και τις προσαρμογές που έχει κάνει η ομάδα του ώστε να βελτιώσει τις επιδόσεις της σε σχέση με την περσινή χρονιά.

«Δεν έχω την κρυστάλλινη μπάλα και ξέρω ότι ανυπομονούσα πολύ για να ξεκινήσω τη σεζόν. Η προηγούμενη χρονιά δεν τελείωσε όπως θέλαμε, οπότε σημαίνει ένα πράγμα: εμείς πρέπει να πάμε σκληρότερα και καλύτερα» εξήγησε.

Όταν ρωτήθηκε για τις βασικές διαφορές μεταξύ του ρόστερ της φετινής σεζόν και του περσινού, ο προπονητής της Λιθουανικής ομάδας αναφέρθηκε στη σωματοδομή τους και την αθλητικότητα τους.

«Φέραμε πολλούς παίκτες με αθλητικά προσόντα, αλλά θέλω να δω πως θα λειτουργήσουν στο γήπεδο».

Στη συνέχεια θέλοντας να αναφερθεί στην αγορά της Euroleague, ανέφερε: «Ας συγκρίνουμε την ελεύθερη αγορά της EuroLeague με τη θάλασσα: υπάρχουν μεγάλοι καρχαρίες, μεγάλα ψάρια και μικρά ψάρια. Ξέρω ότι δεν μπορώ να είμαι λευκός καρχαρίας, αλλά δεν θέλω να με φάνε σαν μικρό ψάρι. Πρέπει να πάω για κάτι λίγο διαφορετικό, θέλω να γίνω ένα πολύ γρήγορο ψάρι, οπότε ίσως ο μεγάλος καρχαρίας να μην με φάει τόσο εύκολα»!

Στη συνέχεια επανέλαβε την επιθυμία του η ομάδα να αποδώσει καλύτερα στη Λιθουανική Λίγκα (LKL) και να ανταγωνιστεί για την πρώτη δεκάδα στην EuroLeague.

«Θέλουμε να πάμε καλύτερα στο πρωτάθλημα, αυτό σημαίνει ότι υπάρχει μόνο ένα πράγμα που πρέπει να κάνουμε. Θέλουμε να αγωνιστούμε για να είμαστε στις πρώτες δέκα ομάδες της EuroLeague» σχολίασε.

Τέλος, θέλοντας να εξηγήσει τον τρόπο που θα αγωνίζεται η ομάδα του ο Αντρέα Τρινκιέρι, επισήμανε τα στοιχεία της ενέργειας, του ρόστερ που έχει βάθος και τη σωστή καθοδήγηση.

«Θέλω από το ρόστερ που έχουμε δημιουργήσει να παρουσιάσουμε ένα μπάσκετ που θα έχει πολύ ενέργεια σε όλη τη διάρκεια του αγώνα» κατέληξε ο Ιταλός προπονητής δίνοντας το στίγμα του.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!