Τρινκιέρι: «Κάθε χρόνο χειροτερεύει η μεταγραφική αγορά - Έμεινα έκπληκτος με την απόφαση του Γουάλας»

Φωτ. IMAGO

Τρινκιέρι: «Κάθε χρόνο χειροτερεύει η μεταγραφική αγορά - Έμεινα έκπληκτος με την απόφαση του Γουάλας»

Ο Αντρέα Τρινκιέρι μίλησε για τις δυσκολίες που υπάρχουν στη μεταγραφική αγορά, αλλά και για την απόφαση του Γουάλας να αποχωρήσει από την ομάδα.

Πρόβλημα από το... πουθενά για τη Ζαλγκίρις, μιας και ο Γουάλας αποφάσισε να αποχωρήσει από την ομάδα και οι Λιθουανοί προφανώς δεν τον κράτησαν με το ζόρι. Ο Αντρέα Τρινκιέρι, μίλησε για το προσεχές ματς με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, το πόσο δύσκολη είναι η μεταγραφική αγορά, αλλά και για την απρόσμενη αποχώρηση του Γουάλας.

Ο Τρινκιέρι είπε: «Περιμένω ένα πολύ δύσκολο ματς, η Μακάμπι παίζει πολύ καλά παρά τα προβλήματά της. Παίζουν με μεγάλη επιθετικότητα, αθλητικότητα, θα είναι ένας αγώνας που θα παλέψει το σύστημά μας. Θα πρέπει να παίξουμε σταθερά για 40 λεπτά, να είμαστε έξυπνοι και αποτελεσματικοί. Τρία εκτός έδρας παιχνίδια, επιστρέφουμε σπίτι, ελπίζω να έχουμε μεγάλη ώθηση από τους φιλάθλους».

Για τη μεταγραφική αγορά: «Αυτή τη στιγμή η αγορά δεν είναι δύσκολη, είναι αδύνατη. Κάθε χρόνο χειροτερεύει, την περασμένη σεζόν η Ζαλγκίρις έψαχνε για νέο παίκτη για 5 μήνες. Όταν ο Έβανς τραυματίστηκε, πληρώσαμε ένα τίμημα, ένα μεγάλο τίμημα. Τώρα που το ΝΒΑ ελέγχει περισσότερους παίκτες, νέοι, ταλαντούχοι Αμερικανοί δεν έρχονται στην Ευρώπη. Υπάρχουν ομάδες που αναζητούν νέες μεταγραφές από την 1η Σεπτεμβρίου».

Για τη Μακάμπι: «Αυτή είναι μια πολύ δημιουργική ομάδα, προπονητής Όντετ Κάτας, τον σέβομαι πολύ, αγωνίζεται με τρεις ψηλούς παίκτες. Ψηλοί τύποι όπως ο Τζέιλεν Χορντ, αμύνονται ενάντια στην μπάλα. Παίζουν διαφορετικά, οι αμυντικοί μπλοκάρουν τους ψηλούς, κάνουμε παρόμοια πράγματα, αλλά έχουν πολύ αθλητικότητα, οι θέσεις 3-5 είναι πολύ ψηλοί, δυνατοί, Ριβέρο, Σόρκιν, Χορντ. Επίσης, ο Λέβι Ράντολφ είναι πολύ αποτελεσματικός παίκτης, καλός σκόρερ εκτός από την ντρίμπλα, είναι ψηλός αμυντικός. Θα πρέπει να απαντήσουμε στην επιθετικότητα και την αθλητικότητά τους».

Για την προηγούμενη αγωνιστική και το ματς με την Αρμάνι: «Όχι, θα μείνει ιστορία, δεν μπορείς να αναλύσεις ένα τόσο περίεργο ματς. Η ουσία είναι ότι το συναίσθημα, η καρδιά, η ψυχή, η δέσμευση είναι τα πράγματα που μπορούν να αλλάξουν έναν αγώνα όταν ξεφεύγει. Δεν είδα πολλά συμπεράσματα, είδα παίκτες που πίστεψαν, δεν τα παράτησαν και βρήκαν τον σωστό τρόπο να παίξουν. Τις περισσότερες φορές παίζω από πλάνο αγώνα, ετοίμασα πράγματα, αλλά ο αγώνας στο Μιλάνο αφορούσε την καρδιά, το να μην τα παρατάω, τα συναισθήματα των παικτών».

Μπες ΕΔΩ και βρες όλα τα video της EuroLeague!

Για την απόφαση του Γουάλας: «Το σοκ δεν είναι η σωστή λέξη, έμεινα έκπληκτος. Πρέπει να πω ότι ήταν πολύ ανοιχτός και άμεσος, κάτι που εκτιμώ πολύ. Υπάρχει το μπάσκετ, η δουλειά, αλλά και ο κόσμος. Ήταν πολύ ανοιχτός, δεχόταν τις ευθύνες του, τις αποφάσεις του, θα του είμαι πάντα ευγνώμων. Δεν έχω ζήσει ποτέ κάτι τέτοιο, αλλά ο τρόπος που διαχειρίστηκε μια τόσο δύσκολη κατάσταση, ήταν κοντά στην τελειότητα. Δεν μπορώ να αλλάξω τη γνώμη των ανθρώπων για μεγάλες αποφάσεις. Απλώς ρωτάς αν είναι σίγουροι για την απόφαση, αν έχουν αμφιβολίες, αν μπορούμε να κάνουμε κάτι για να βοηθήσουμε, αλλά δεν μπορείς να πας ενάντια στη θέληση κάποιου».