Υπέγραψε για ένα χρόνο ο Τσεντί Οσμάν κι έρχεται άμεσα στην Ελλάδα - Οι λεπτομέρειες του deal

Υπέγραψε για ένα χρόνο ο Τσεντί Οσμάν κι έρχεται άμεσα στην Ελλάδα - Οι λεπτομέρειες του deal

Ηλίας Λαλιώτης 16:37 - 07.09.2024 / Ανανεώθηκε: 16:53 - 07.09.2024

Συμβόλαιο μονετούς διάρκειας με τον Παναθηναϊκό υπέγραψε ο Τσεντί Οσμάν, ο οποίος ενσωματώνεται άμεσα στην προετοιμασία των πρωταθλητών Ευρώπης. Οι λεπτομέρειες του deal

Ο Παναθηναϊκός AKTOR ολοκλήρωσε τη μεταγραφή-βόμβα του φετινού καλοκαιριού με την απόκτηση του Τσεντί Οσμάν, ισχυροποιώντας το ρόστερ του στην προσπάθεια που θα κάνει ώστε να υπερασπιστεί τους τίτλους του σε Ευρωλίγκα και Ελλάδα.

Ο 29χρονος Τούρκος φόργουορντ, υπέγραψε συμβόλαιο μονοετούς διάρκειας και αναμένεται άμεσα στην Ελλάδα (μέσα στο επόμενο διήμερο) ώστε να ενσωματωθεί στην προετοιμασία των πρωταθλητών Ευρώπης.

Η μεταγραφή του Τσεντί Οσμάν προσθέτει ένα σημαντικό «όπλο» στη διάθεση του Εργκίν Αταμάν. Πρόκειται για έναν παίκτη με ισχυρή προσωπικότητα, καλό σουτ (πάνω από 35% στην καριέρα του στο NBA), διείσδυση, δημιουργεί από τη θέση 3, ενώ είναι και δυνατό κορμί στην άμυνα, έχοντας έφεση στο ριμπάουντ.

Άλλωστε, ο Τούρκος τεχνικός έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ολοκλήρωση του deal. Μίλησε με τον συμπατριώτη του, του εξήγησε τον βασικό ρόλο που θα έχει στην ομάδα και τον έπεισε πως ο Παναθηναϊκός ήταν η καλύτερη επιλογή για να βρεθεί ξανά στο κορυφαίο επίπεδο και να διεκδικήσει τίτλους.

Όταν ο Τσεντί Οσμάν αντικατέστησε τον ΛεΜπρόν Τζέιμς στην πρώτη πεντάδα των Κλίβελαντ Καβαλίερς (vids)
NBA

16:09 - 07.09.2024

Όταν ο Τσεντί Οσμάν αντικατέστησε τον ΛεΜπρόν Τζέιμς στην πρώτη πεντάδα των Κλίβελαντ Καβαλίερς (vids)

Η δεύτερη φυγή του ΛεΜπρόν Τζέιμς από τον Κλίβελαντ έδωσε στον Τσεντί Οσμάν τη θέση του βασικού σμολ φόργουορντ των Καβαλίερς στη χρονιά που ο Τούρκος σταρ του Παναθηναϊκού πλέον, έκανε την καλύτερη σεζόν του στο NBA.

Το δεδομένο είναι ότι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έκανε μια ακόμα μεγάλη οικονομική υπέρβαση, για να γεμίσει με υπερόπλα το ρόστερ του Παναθηναϊκού, βλέποντας ότι οι ανταγωνίστριες ομάδες έχουν δυναμώσει σημαντικά.

Το ποσό το οποίο θα εισπράξει ο Οσμάν δεν έχει γίνει γνωστό, αλλά εκτιμάται ότι θα είναι κοντά στα 2 εκατ. ευρώ μαζί με τα μπόνους.