Ο Τσόβιτς έτοιμος να ηγηθεί της Σερβικής Ομοσπονδίας

Νεμπόισα Τσόβιτς

i

© photo by Alexandar Dimitrijevic / Sportal

Ο Τσόβιτς έτοιμος να ηγηθεί της Σερβικής Ομοσπονδίας

Γιάννης Πάλλας 19:19 - 24.09.2024 / Ανανεώθηκε: 19:19 - 24.09.2024

Ο Νεμπόισα Τσόβιτς είναι ο βασικός υποψήφιος για να γίνει πρόεδρος της Σερβικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης μετά την αποχώρηση του Πρέντραγκ Ντανίλοβιτς

Πιο κοντά στην ανάληψη της προεδρίας της Σερβικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης βρίσκεται ο Νεμπόισα Τσόβιτς.

Ο πρόεδρος του Ερυθρού Αστέρα που έχει αφήσει τον προεδρικό θώκο στην ομάδα του Βελιγραδίου, όπου ανέλαβε ο Ζέλικο Ντρσέλιτς, είναι έτοιμος να ηγηθεί του Σερβικού μπάσκετ, όπου πρόσφατα αποχώρησε ο Πρέντραγκ Ντανίλοβιτς.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Meridian Sport, ο Νεμπόισα Τσόβιτς είναι ο κύριος υποψήφιος για την ανάληψη της Προεδρίας της Σερβικής Ομοσπονδίας από την οποία παραιτήθηκε πριν λίγο διάστημα ο Πρέντραγκ Ντανίλοβιτς.

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ ο Νεμπόισα Τσόβιτς έχει εξασφαλίσει την υποστήριξη αρκετών μελών της Εκλογικής Επιτροπής και η ανάληψη της ηγεσίας της Ομοσπονδίας της Σερβίας φαίνεται πως αποτελεί πλέον μια τυπική διαδικασία.

Μάλιστα, η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την 1η Οκτωβρίου για να εκλέξει επίσημα τον νέο πρόεδρο. Μάλιστα, ο Τσόβιτς έχει την εμπειρία, καθώς ο 66χρονος παράγοντας έχει βρεθεί στο παρελθόν στη θέση του Πρόεδρου της τότε Ενιαίας Ομοσπονδίας της Γιουγκοσλαβίας τη δεκαετία του 1990.

Διαθέτει όλα τα στοιχεία και την εμπειρία για να αναλάβει τις τύχες του μπάσκετ στη Σερβία στη μετά Ντανίλοβιτς εποχή. Μάλιστα, ένα από τα θέματα που θα εξεταστούν φαίνεται πως είναι η προοπτική παραμονής του Σβέτισλαβ Πέσιτς.

Ο έμπειρος τεχνικός μπορεί να έχει αφήσει να εννοηθεί πως θα αποχωρήσει από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, ωστόσο αρκετοί παίκτες της Εθνικής ομάδας με δηλώσεις τους έχουν επισημάνει πως θα προσπαθήσουν να τον μεταπείσουν.

Δεν είναι εύκολο, ωστόσο, φαίνεται πως έχει αρχίσει να το ξανασκέφτεται και ο ίδιος από τη στιγμή που βγήκαν επώνυμα αρκετοί από τους διεθνείς καλαθοσφαιριστές της Σερβίας και έχουν υπογραμμίσει τη σημασία της παρουσίας του στην ομάδα.