Αποθέωσε τον Καμπάτσο ο Τσους Ματέο: «Είναι φαινόμενο»

Τσους Ματέο - Φωτ. IMAGO

i

© Imago

Αποθέωσε τον Καμπάτσο ο Τσους Ματέο: «Είναι φαινόμενο»

Παναγιώτης Ραμαντάνης 16:32 - 22.09.2024 / Ανανεώθηκε: 16:32 - 22.09.2024

Ο Τσους Ματέο μίλησε για τη νίκη της Ρεάλ Μαδρίτης επί της Μπαρτσελόνα και χαρακτήρισε τον Φακούντο Καμπάτσο ως φαινόμενο.

Η σεζόν στην Ισπανία ξεκίνησε και όπως σε όλα τα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, τα πρώτα επίσημα ματς είναι για το Σούπερ Καπ. Η αγωνιστική χρονιά ξεκίνησε με ένα Ρέαλ Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα, για τα ημιτελικά του Super Copa.

Οι Μαδριλένοι ήταν οι μεγάλοι νικητές στο πρώτο «el classico» της σεζόν, σε ένα υπέροχο παιχνίδι, το οποίο είχε απίστευτο ρυθμό από την αρχή μέχρι το τέλος. Η Ρεάλ Μαδρίτης με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Φακούντο Καμπάτσο, ο οποίος είχε 16 πόντους, 5 ριμπάουντ, 6 ασίστ, κατάφερε να κερδίσει με 89-83 και πήρε την πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσει τη Μάλαγα.

Ο Τσους Ματέο, μίλησε με τη λήξη του ντέρμπι για τα όσα έγιναν στον αγώνα. Ο προπονητής της Ρεάλ, μίλησε για το γεγονός ότι ο Γκαρούμπα έπαιξε μόνο για λίγα δευτερόλεπτα, για τον Ράταν-Μέις που μάρκαρε τον Κέβιν Πάντερ, ενώ φρόντισε να αποθεώσει και τον Φακούντο Καμπάτσο, καθώς χαρακτήρισε τον πολύπειρο Αργεντινό γκαρντ ως φαινόμενο.

Αναλυτικά όσα είπε ο Τσους Ματέο: «Ο Καμπάσο φαίνεται ότι του αρέσει αυτό το γήπεδο, ελπίζω να μπορούμε να κάνουμε καλή ομαδική δουλειά στον τελικό. Είμαι χαρούμενος για αυτόν και για όλους. Η δύναμη βρίσκεται στην ομάδα, ακόμα κι αν ο Καμπάσο είναι φαινόμενο».

Για τη χρησιμοποίηση του Γκαρούμπα για 4 δευτερόλεπτα: «Ο Γκαρούμπα ήταν εκτός για λίγο καιρό λόγω τραυματισμού, έχει προπονηθεί πολύ καλά αυτή την εβδομάδα, αλλά χρειάζεται ρυθμό. Θα παίξει σίγουρα περισσότερο στον τελικό. Έχω πολλή πίστη σε εκείνον, θα είναι σημαντικός».

Για το ότι ο Ράταν-Μέις αντιμετώπισε τον Κέβιν Πάντερ: «Ο Ράταν-Μέις προέρχεται από σεζόν με μεγάλο αριθμό πόντων στη Ρωσία και εδώ καλαταβαίνει ότι αυτό που έχει σημασία είναι να φέρει ενέργεια στην ομάδα. Σήμερα έπρεπε να αμυνθεί απέναντι σε έναν παίκτη υψηλού επιπέδου, όπως ο Πάντερ και τα πήγε πολύ καλά. Θα έχει μερικά μεγάλα βράδια, επειδή ξέρει μπάσκετ».