H ΤΣΣΚΑ ολοκλήρωσε το... χτύπημά της - Ο Αλέκσα Αβράμοβιτς έγινε κάτοικος Μόσχας

Φωτ. IMAGO

H ΤΣΣΚΑ ολοκλήρωσε το... χτύπημά της - Ο Αλέκσα Αβράμοβιτς έγινε κάτοικος Μόσχας

Γιώργος Γαβριλάκης 14:18 - 25.07.2024 / Ανανεώθηκε: 14:27 - 25.07.2024

O Αλέκσα Αβράμοβιτς μετά από τρεις σεζόν στην Παρτίζαν, εγκαταλείπει την Σερβία και θα συνεχίσει την καριέρα του στη Ρωσία, φορώντας την ιστορική φανέλα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Η μεγάλη καλοκαιρινή φυγή του Βελιγραδίου συνεχίστηκε και ο Αλέκσα Αβράμοβιτς, που εδώ και καιρό έχει ενημερωθεί από την Παρτίζαν του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, πως δεν ανήκει στα σχέδιά της για τη νέα αγωνιστική περίοδο, βρήκε νέα... στέγη.

Εκτός Euroleague, αλλά εντός ευρωπαϊκών συνόρων. Τον διεκδίκησε η ομάδα του Ντουμπάι, που τη νέα σεζόν θα αγωνίζεται στην Αδριατική Λίγκα, αλλά εκείνος επέλεξε στην ΤΣΣΚΑ του κόουτς Ανδρέα Πιστιόλη.

Η διαδρομή του προς τη Μόσχα είχε δρομολογηθεί εδώ και μέρες, αλλά το μεσημέρι της Παρασκευής (25/7) απέκτησε επίσημα χαρακτηριστικά και η «ομάδα του στρατού» τον έκανε δικό της προσφέροντάς του διετές συμβόλαιο συνεργασίας.

Από την Παρτίζαν, αυτό το καλοκαίρι, έχουν ήδη αποχωρήσει οι Κέβιν Πάντερ, Ζακ Λεντέι, Ματέους Πονίτκα, Τζέιλιν Σμιθ, Τζέιμς Νάναλι, Άλεν Σμάιλαγκιτς, Πι Τζέι Ντοζίερ, Ντανίλο Αντζουσιτς, Όγκνιεν Γιάραμαζ και Φρανκ Καμίνσκις, ενώ έχουν αποκτηθεί προς το παρόν μόνο τρεις παίκτες: Οι Φρανκ Ντιλικινά, Ίφε Λούντμπεργκ και Βάνια Μαρίνκοβιτς.

Ο Σέρχιο Γιουλ ανανέωσε το συμβόλαιό του με την Ρεάλ και ετοιμάζεται για την 18η σεζόν του στη Μαδρίτη
EUROLEAGUE

13:34 - 25.07.2024

Ο Σέρχιο Γιουλ ανανέωσε το συμβόλαιό του με την Ρεάλ και ετοιμάζεται για την 18η σεζόν του στη Μαδρίτη

Στα 36 του χρόνια κι ενώ οι... σειρούλες του (Ρούντι Φερνάντεθ, Σέρχιο Ροντρίγκεθ) έχουν αποχωρήσει, ο Σέρχιο Γιουλ υπέγραψε μονετή επέκταση με την Ρεάλ Μαδρίτης, που τον καμαρώνει στην ομάδα της από το 2007.

Για την ΤΣΣΚΑ, που έχασε τη θέση της στην Euroleague λόγω του πολέμου της Ρωσίας με την Ουκρανία, στόχος είναι στο άμεσο μέλλον να επιστρέψει στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, αλλά μέχρι να της επιτραπεί κάτι τέτοιο η δράση της θα περιορίζεται μακριά από το elite επίπεδο.

Στην τεράστια ιστορία του συλλόγου πάντως, που ξεκινά από το 1923, έχει κατακτηθεί οκτώ φορές η Euroleague. Δηλαδή, μία φορά παραπάνω από ότι ο Παναθηναϊκό και τρεις φορές λιγότερες σε σχέση με την Ρεάλ Μαδρίτης.