Έβαλε τα κλάματα ο Τζαμπάρι Πάρκερ μετά τον αποκλεισμό της Μπαρτσελόνα από τη Ρεάλ (vids)

Έβαλε τα κλάματα ο Τζαμπάρι Πάρκερ μετά τον αποκλεισμό της Μπαρτσελόνα από τη Ρεάλ (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 09:01 - 03.06.2024 / Ανανεώθηκε: 09:13 - 03.06.2024

Η Μπαρτσελόνα ολοκλήρωσε τη σεζόν της χωρίς κάποια διάκριση και ο Τζαμπάρι Πάρκερ δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του έπειτα από μία συναισθηματικά φορτισμένη σεζόν για τον ίδιο.

Είχε χάσει ακόμα και μέρος της εμπιστοσύνης προς τον εαυτό του. Οι συνεχόμενοι τραυματισμοί στέρησαν στον Τζαμπάρι Πάρκερ την δυνατότητα να γίνει μεγάλος και τρανός στο ΝΒΑ. Να εκπληρώσει όλα όσα το ταλέντο τού επέτρεπε να ονειρεύεται.

Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα ως ένας ανερχόμενος σούπερ σταρ του «μαγικού πλανήτη», έφθασε να βάζει πάνω από 20 πόντους μέσο όρο (με τους Μιλγουόκι Μπακς της σεζόν 2016-17), αλλά το καλοκαίρι που μας πέρασε κανείς δεν ήθελε να ρισκάρει μαζί του. Το έκανε όμως, η Μπαρτσελόνα και του έδωσε τη δυνατότητα να επιστρέψει σε ένα υψηλό επίπεδο, όπως αυτό εκφράζεται μέσω της Euroleague.

Έγινε ξανά rookie στα 29 του χρόνια, με την ποιότητά του κατάφερε να προσαρμοστεί άμεσα και να κάνει (αρκετές φορές) αίσθηση με το παιχνίδι του. Στη Βαρκελώνη βρήκε ένα δεύτερο σπίτι και στην «Μπάρτσα» ανθρώπους που τον στήριξαν και τον πίστεψαν ξανά. Έτσι, δεν μπόρεσε να συγκρατήσει την συγκίνησή του, όταν η σεζόν ολοκληρώθηκε με τον αποκλεισμό (με 3-0) από τη Ρεάλ Μαδρίτης στα ημιτελικά του ισπανικού πρωταθλήματος.

Στις δηλώσεις του από τα αποδυτήρια στους Ισπανούς δημοσιογράφους έδειξε από τη μία την στενοχώρια που προέκυπτε από την τρίτη ήττα από την Ρεάλ Μαδρίτης και τη μη δυνατότητα των Καταλανών να υπερασπιστούν τον τίτλο του πρωταθλητής Ισπανίας. Τα δάκρυα έφυγαν από τα μάτια του κυρίως, γιατί ήταν μία πολύ συναισθηματική και έντονη χρονιά γι' αυτόν, στην οποία κατέγραψε στη στατιστική του 10,6 πόντους (38,1% στα τρίποντα) και 4,2 ριμπάουντ στην Euroleague και 12,4 πόντους με 41,2% στα τρίποντα, και 3,6 ριμπάουντ στην Liga Endesa.

Οι επιδόσεις του πάντως, του έχουν προσφέρει εδώ και καιρό νέο συμβόλαιο με την Μπαρτσελόνα και για τη σεζόν 2024-25, καθώς η αρχική συμφωνία προέβλεπε 1+1 έτος. Υπήρξε αυτή η option που από τον Απρίλιο έχει ενεργοποιηθεί και υπήρχε μόνο λόγω της λογικής αμφιβολίας για το αν ο Πάρκερ (και συγκεκριμένα τα ταλαιπωρημένα γόνατά του) μπορούν να αντέξουν την πίεση στις έντονες αγωνιστικές υποχρεώσεις.