Κι όμως ο Ρέντικ είναι εντυπωσιασμένος από τον Μπρόνι: «Μπορεί να γίνει σπουδαίος αμυντικός!»
i

Τζέι Τζέι Ρέντικ / © IMAGO

Κι όμως ο Ρέντικ είναι εντυπωσιασμένος από τον Μπρόνι: «Μπορεί να γίνει σπουδαίος αμυντικός!»

Γιώργος Γαβριλάκης 09:11 - 06.10.2024 / Ανανεώθηκε: 09:16 - 06.10.2024

Λίγες ώρες πριν οι Λέικερς παίξουν το δεύτερο preseason ματς, όπου αναμένεται να παίζουν για πρώτη φορά μαζί ο πατέρας ΛεΜπρόν και ο γιος Μπρόνι, ο προπονητής των Λέικερς, Τζέι Τζέι Ρέντικ, εξήγησε ποιος είναι το πλάνο του και η εκτίμησή του για τον 20χρονο Τζέιμς.

Στο Summer League πήρε την πρώτη του... κρυάδα. Tώρα στο Training Camp o πήχης ανεβαίνει, μέχρι που θα «εκτοξευθεί» από τις 23 Οκτωβρίου και έπειτα -με την έναρξη της κανονικής περιόδου στο NBA.

O Μπρόνι Τζέιμς προσπαθεί να προσαρμοστεί στα δεδομένα των Λος Άντζελες Λέικερς, στις απαιτήσεις που υπάρχουν και αρκετές από αυτές έρχονται από τον πατέρα του και ναι μεν όλοι περιμένουν την μοναδική και συναισθηματική (για εκείνους τουλάχιστον) συνύπαρξη του ΛεΜπρόν Τζέιμς με τον πρωτότοκο γιο του στα παρκέ του NBA, οι περισσότεροι αναλυτές έχουν μια επικριτική στάση ως προς τις επιδόσεις του 20χρονου Μπρόνι.

To Εμιράτο του Άμπου Ντάμπι θέλει να αγοράσει ομάδα του NBA, αλλά υπάρχει ένα... πρόβλημα που δεν το επιτρέπει!
NBA

09:14 - 05.10.2024

To Εμιράτο του Άμπου Ντάμπι θέλει να αγοράσει ομάδα του NBA, αλλά υπάρχει ένα... πρόβλημα που δεν το επιτρέπει!

Κι ενώ η Επενδυτική Αρχή του Άμπου Ντάμπι, που διαχειρίζεται κεφάλαια ύψους ενός τρισεκατομμυρίου δολαρίων (κυρίως λόγω των πετρελαίων), μέσω του Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, Μοχάμεντ Αλ Μουμπάρακ, εξέφρασε την επιθυμία να γίνει επένδυση στο NBA με αγορά ομάδα, ένας δομικός κανόνας στο καταστατικό του κορυφαίου πρωταθλήματος δεν επιτρέπει να γίνει κάτι τέτοιο!

Κάτι που ήταν έτσι κι αλλιώς αναμενόμενο λόγω του... ονόματός τους που έγινε ο βασικός λόγος της επιλογής του από τους Λιμνανθρώπους τη βραδιά του Draft. Για τον προπονητή του όμως, η οπτική είναι διαφορετική και πάρει στο βάθος των αγωνιστικών του προσόντων.

Ο Τζέι Τζέι Ρέντικ, ο οποίος ετοιμάζεται για την πρώτη του σεζόν ως προπονητής στο NBA (και ως προπονητής γενικά), θεωρεί πως ο Μπρόνι «μπορεί να κάνει πολλά πράγματα ειδικά στην άμυνα. Πιστεύω πως μπορεί πολύ γρήγορα να μεταμορφωθεί σε έναν πολύ... ενοχλητικό αμυντικό. Σε έναν παίκτη που οι αντίπαλοι θα έχουν πρόβλημα απέναντί του». Και η δήλωσή του αυτή έγινε μετά το πρώτο preseason game, στην ήττα από τους Μινεσότα Τίμπεργουλβς, όπου ο Μπρόνι ήταν άστοχος στην επίθεση (όπως ήταν και στο Summer League), αλλά έκανε τρία μπλοκ σε προσπάθειες αντιπάλων του.

«Στην επίθεση πρέπει να βρει τον τρόπο να λειτουργήσει μέσα από αυτήν, αλλά στην άμυνα έχει τον τρόπο του», κατέληξε ο Ρέντικ, που το πιθανότερο είναι στο επόμενο φιλικό (τα ξημερώματα της Δευτέρας 7/10 κόντρα στους Φοίνιξ Σανς) να ρίξει και τους δύο... Τζέιμς στο παρκέ. Ο ΛεΜπρόν δεν έπαιξε με τους Λύκους, αλλά με τους Ήλιους αναμένεται να ενεργοποιηθεί και τότε θα τελεστεί -σε κάποια στιγμή του αγώνα- η μοναδική στιγμή συνύπαρξης πατέρα και γιου.