Κορυφαίο ταλέντο της Μπαρτσελόνα βαρέθηκε τον πάγκο και μετακομίζει στο NBA!

Κορυφαίο ταλέντο της Μπαρτσελόνα βαρέθηκε τον πάγκο και μετακομίζει στο NBA!

Χρήστος Τσάλτας 17:39 - 04.06.2024 / Ανανεώθηκε: 18:52 - 04.06.2024

Η Μπαρτσελόνα αναμένεται να έχει πολλές αλλαγές στο ρόστερ της, με τον Τζέιμς Νάτζι να είναι μία εξ αυτών.

Ο Τζέιμς Νάτζι τα τελευταία χρόνια αποτέλεσε ένα από τα πιο «λαμπρά» ονόματα της ακαδημίας της Μπαρτσελόνα. Ο Νιγηριανός σέντερ ανδρώθηκε στην ομάδα της Βαρκελώνης και μέσα από αυτή είχε τις πρώτες παραστάσεις του στο κορυφαίο επίπεδο, την Euroleague.

Παράλληλα κατάφερε να κερδίσει και μια θέση στο NBA Draft του 2023. Οι Σάρλοτ Χόρνετς κατέχουν τα δικαιώματά του και μάλιστα το περασμένο καλοκαίρι ο Νάτζι βρέθηκε στο Λας Βέγκας, όπου αγωνίστηκε στο Summer League, ενώ έκανε και προπονήσεις με την ομάδα από την Βόρεια Καρολίνα.

Ο Γκριμάου απέτυχε, η Μπαρτσελόνα τα αλλάζει όλα! Νέος προπονητής, στην έξοδο Κάλινιτς, Γιοκουμπάιτις και Ρούμπιο
LIGA ENDESA

18:02 - 03.06.2024

Ο Γκριμάου απέτυχε, η Μπαρτσελόνα τα αλλάζει όλα! Νέος προπονητής, στην έξοδο Κάλινιτς, Γιοκουμπάιτις και Ρούμπιο

Η νέα αποτυχία της Μπαρτσελόνα που αποκλείστηκε με 3-0 στα ημιτελικά του πρωταθλήματος από την Ρεάλ οδηγεί τη διοίκηση σε δυναμικές λύσεις καθώς εκτός του Γκριμάου στην έξοδο βρίσκονται ο Κάλινιτς, ο Γιοκουμπάιτις και ο Ρούμπιο

Αυτό που συμφωνήθηκε ανάμεσα σε Νάτζι-Χόρνετς και Μπαρτσελόνα ήταν ο παίκτης να μείνει στην Ευρώπη για μία σεζόν, να «ψηθεί» στο κορυφαίο επίπεδο της Euroleague και εν συνεχεία να πάρει το αεροπλάνο για την Αμερική, ώστε να μπει σταδιακά στο πλάνο των Χόρνετς, πρώτα μέσω της ομάδας τους στην G-League και εν συνεχεία με συμμετοχές στο ΝΒΑ.

Αυτό το πλάνο δεν έχει αλλάξει ούτε και τώρα. Οι αλλαγές στην ομάδα της Βαρκελώνης αναμένεται να είναι πολλές και μία εξ αυτών θα είναι και ο Νάτζι. Ο εκρηκτικός σέντερ έχει πάρει την απόφαση να μετακομίσει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και να δοκιμάσει την τύχη του στο κορυφαίο επίπεδο. Από τη νέα σεζόν θα είναι παίκτης των Σάρλοτ Χόρνετς, με το αρχικό πλάνο να τον φέρνει σε πρώτη φάση στην G-League.

Από την πρώτη στιγμή η επιθυμία του ήταν να μετακομίσει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ενώ τα νέα δεδομένα στην ομάδα της Βαρκελώνης του δίνουν τη δυνατότητα να κάνει αυτό το βήμα νωρίτερα.

Το προφίλ του 19χρονου σέντερ ταιριάζει πλήρως στη φιλοσοφία της ομάδας από την Βόρεια Καρολίνα, η οποία πλέον έχει μπει σε νέα εποχή και αναμένεται να δώσει χώρο και χρόνο, σταδιακά στον χαρισματικό σέντερ, που από το 2020 ανήκει στην Μπαρτσελόνα.