Η Ένωση Παικτών είχε διαφορετική άποψη: Ο Τζέριαν Γκαρντ είναι ο καλύτερος αμυντικός της Euroleague
i

© EuroLeague Basketball

Η Ένωση Παικτών είχε διαφορετική άποψη: Ο Τζέριαν Γκαρντ είναι ο καλύτερος αμυντικός της Euroleague

Γιώργος Γαβριλάκης 15:31 - 06.06.2024 / Ανανεώθηκε: 15:34 - 06.06.2024

Κι ενώ η Euroleague με την επίσημη διαδικασία της επέλεξε ως αμυντικό της χρονιάς τον Τόμας Ουόκαπ του Ολυμπιακού, η Ένωση Παικτών της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης αποφάσισε πως ο Τζέριαν Γκραντ του Παναθηναϊκού ήταν ο κορυφαίος όλων.

Ετεροχρονισμένα μοιράζει τα ατομικά βραβεία της η Ένωση Παικτών της Euroleague και σε μερικές περιπτώσεις, αυτά δεν συμβαδίζουν με τις επίσημες διακρίσεις της σεζόν. Αυτές δηλαδή, που προέκυψαν από το σύνολο των παικτών, των προπονητών, των δημοσιογράφων και των φιλάθλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Μία από τις περιπτώσεις που υπήρξε αντικρουόμενη άποψη ήταν αυτή του καλύτερου αμυντικού. Η Euroleague απένειμε αυτό το βραβείο στον Τόμας Ουόκαπ του Ολυμπιακού, ενώ η Ένωση Παικτών αποφάσισε πως ο καλύτερος όλων σε αυτή την κατηγορία ήταν ο Τζέριαν Γκραντ του Παναθηναϊκού.

O 32χρονος Αμερικανός έβαλε τη δική του... πινελιά στους «πράσινους», έκανε σπουδαίες εμφανίσεις στα κρίσιμα ματς και ήταν καταπληκτικός και στο Final Four, στην πορεία μέχρι την επιστροφή του Παναθηναϊκού στην κορυφή της Ευρώπης.

Στο σύνολο της σεζόν ο πρώην NBAer και περσινός MVP του EuroCup με την Τουρκ Τέλεκομ είχε 10,9 πόντους, 3,5 ασίστ, 2,3 ριμπάουντ και 1,5 κλέψιμο μέσο όρο.