Ο Τζίμι Μπάτλερ είναι ο... διακαής πόθος των Ουόριορς, αλλά και των Μπρούκλιν Νετς! (vid)
i

Τζίμι Μπάτλερ / © IMAGO

Ο Τζίμι Μπάτλερ είναι ο... διακαής πόθος των Ουόριορς, αλλά και των Μπρούκλιν Νετς! (vid)

Απόστολος Μαυράκης 10:35 - 14.09.2024 / Ανανεώθηκε: 10:39 - 14.09.2024

Όταν ο δημοσιογράφος Σαμ Άμικ του «The Athletic» αποκάλυψε ότι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς θέλουν τον Τζίμι Μπάτλερ, ο οποίος το ερχόμενο καλοκαίρι μένει ελεύθερος, ενεργοποίησε ταυτόχρονα και τους Μπρουκλιν Νετς που επίσης στοχεύουν στην απόκτηση του 34χρονου σταρ των Μαϊάμι Χιτ.

Μπαίνοντας στην έκτη του σεζόν ως παίκτης των Μαϊάμι Χιτ, ο Τζίμι Μπάτλερ συνεχίζει να είναι πρωταγωνιστής της λίγκα με τον δυναμικό τρόπο παιχνιδιού του και την εν γένει φυσιογνωμία του. Πολλές ομάδες είναι αυτές που θα ήθελαν έναν τόσο πολυδιάστατο παίκτη στη σύνθεσή τους, από όσες βέβαια δεν έχουν... πειραματιστεί μαζί του στο παρελθόν, και ανά τακτά χρονικά διαστήματα δεν διστάζουν να δείξουν τις προθέσεις τους. Πάντως, αυτή τη μεταγραφική περίοδο οι Χιτ δεν μπήκαν στη διαδικασία ούτε καν να συζητήσουν την ανταλλαγή του.

Το καλοκαίρι που μόλις πέρασε, ο Μπάτλερ δεν υπέγραψε επέκταση με την ομάδα της Φλόριντα, αν και θα μπορούσε να το κάνει αν του είχε προσφερθεί κάτι... καλό, κάτι που τον καθιστά ικανό να καθορίσει ο ίδιος το μέλλον του το καλοκαίρι του 2025 ως ελεύθερος και αδέσμευτος. Οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς του Στέφεν Κάρι αποτελούν κατά την άποψη του Σαμ Άμικ το φαβορί για την απόκτηση του «Jimmy Buckets», αφού έχουν εκδηλώσει ήδη το ενδιαφέρον τους για τον 34χρονο σταρ του Μαϊάμι εδώ καιρό.

Το ενδιαφέρον αυτό μάλιστα, διογκώθηκε με την αποχώρηση του Κλέι Τόμπσον από τους Πολεμιστές με προορισμό τους Ντάλας Μάβερικς. Οι ίδιοι, θέλουν να πλαισιώσουν ξανά τον Κάρι με άλλον έναν σταρ στο πλευρό του σύντομα, καθώς είδαν πως την περασμένη σεζόν υπήρξαν δυσκολίες που έφεραν τον αποκλεισμό στην κανονική διάρκεια και την αποτυχία πρόκρισης στα playoffs.

Οι Ουόριορς πάντως, αποκλείεται να είναι μόνοι τους στην... κούρσα διεκδίκησης του Τζίμι Μπάτλερ. Μάλιστα, ήδη ο Μπρούκλιν Νετς, ακούγοντας τις φήμες για το ενδιαφέρον των Ουόριορς, αρχίζουν να καταστρώνουν το δικό τους σχέδιο. Βρίσκονται σε διαδικασία αναδόμησης της ομάδας τους, έχουν αρκετούς ταλαντούχους νεαρούς παίκτες στο ρόστερ και ελπίζουν την επόμενη αγωνιστική περίοδο (2025-26) να τους καθοδηγήσει ο «Jimmy Buckets».

Την σεζόν 2023-2024 ο Μπάτλερ σημείωσε κατά μέσο όρο 20,8 πόντους, 5,3 ριμπάουντ και 5 ακριβώς ασίστ, σουτάροντας με ποσοστό 49,9% εντός πεδιάς και με το εκπληκτικό 41,1% από το τρίποντο. Του χρόνου τέτοια εποχή ο Μπάτλερ θα προσεγγίζει τα 36 του χρόνια, παρόλα αυτά παραμένει υγιής, εκρηκτικός και τόσο αθλητικός όσο πρέπει, προκειμένου να ταιριάξει στην ομάδα των Ουόριορς.