Ο κορυφαίος ρεπόρτερ του NBA στα... άδυτα του Λευκού Οίκου: Ο Σαμς Χαράνια έκανε viral την απόσυρση του Τζο Μπάιντεν

Ο κορυφαίος ρεπόρτερ του NBA στα... άδυτα του Λευκού Οίκου: Ο Σαμς Χαράνια έκανε viral την απόσυρση του Τζο Μπάιντεν

Γιώργος Γαβριλάκης 14:05 - 22.07.2024 / Ανανεώθηκε: 16:56 - 22.07.2024

Ο 30χρονος δημοσιογράφος Σαμς Χαράνια και κορυφαίος στα μεταγραφικά θέματα του NBA, ήταν από τους πρώτους -αν όχι ο πρώτος- που διοχέτευσε στο διαδίκτυο την είδηση περί απόσυρσης του Τζο Μπάιντεν από την εκλογική κούρσα στις ΗΠΑ. Και από αυτόν άρχισε η ιστορία να γίνεται... viral.

Συνήθως από το στόμα του, όταν βγαίνει ζωντανά να μιλήσει σε κάποια πλατφόρμα οπτικοακουστικού υλικού, ή έστω από το... πληκτρολόγιό του όταν κάνει αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα, ο κόσμος περιμένει να μάθει ένα σημαντικό νέο για το NBA.

Ο Σαμς Χαράνια είναι από τους πιο φημισμένους, τους πιο ακριβοπληρωμένους και τους πιο έγκριτους ρεπόρτερ στις ΗΠΑ, με το πεδίου του να ανήκει στον «μαγικό πλανήτη» του μπάσκετ και οι αποκαλύψεις του να διαδέχονται η μία την άλλη, κάθε κρίσιμη μεταγραφική περίοδο -και όχι μόνο. Ο 30χρονος, γεννημένος στο Σικάγο του Ιλινόις, από Πακιστανούς γονείς (μετανάστες της δεκαετίας του ΄80), είναι το... πρώτο όνομα του The Athletic, συνεργάζεται με το δίκτυο Stadium και το FanDuel TV, ενώ πρώτα είχε εκτοξεύσει την καριέρα του σε νεαρή ηλικία με τη δουλειά και το έργο του στο Yahoo! Sports.

Η τελευταία ευκαιρία της Warner Bros για να παραμείνει στο NBA - To deadline για την τελική υπογραφή των τηλεοπτικών δικαιωμάτων
NBA

11:58 - 22.07.2024

Η τελευταία ευκαιρία της Warner Bros για να παραμείνει στο NBA - To deadline για την τελική υπογραφή των τηλεοπτικών δικαιωμάτων

Σε λίγες ώρες εκπνέει η διορία της Warner Bros. για να ισοφαρίσει τις προσφορές των ανταγωνιστών (NBC, Disney, Amazon) ώστε να παραμείνει στο... πακέτο τηλεοπτικών δικαιωμάτων του NBA που κοστολογείται πάνω από 76 δισεκατομμύρια δολάρια.

Όταν ο Τζο Μπάιντεν, την 21η Ιουλίου ανακοίνωσε πως αποσύρεται από την εκλογική κούρσα και δεν θα διεκδικήσει αυτός για τους Δημοκρατικούς της επανεκλογή, είχαν προηγηθεί πολλά... ευτράπελα. O πρόεδρος των ΗΠΑ, μπέρδεψε τον Ζελένσκι με τον Πούτιν, την σύζυγό του Τζιλ με μια άλλη ξανθά κυρία που παραλίγο έλειψε να την φιλήσει κατά λάθος, υπέστη αλλεπάλληλα κενά μνήμης κατά τη διάρκεια δημόσιων εμφανίσεών του και με το που ανακοίνωσε (προς κακή τύχη του Ντόναλντ Τραμπ) την απόφασή του να πάει διακοπές και όχι στην κάλπη, ένας από τους πρώτους -αν όχι ο πρώτος- που ανήρτησε στην πλατφόρμα X (τέως Twitter) το επίσημο νέο, ήταν ο Χαράνια.

Και με το που πάτησε «post» οι 2,3 εκατομμύρια ακόλουθοί του (followers) ενημερώθηκαν από αυτόν για τις εξελίξεις, αναδημοσίευσαν τα λόγια του και ουσιαστικά η... μισή Αμερική έμαθε από τον Χαράνια το οριστικό των αποφάσεων του Λευκού Οίκου.

Ακολούθως, επέστρεψε στον βασικό επαγγελματικό του προσανατολισμό και λίγο αργότερα η επόμενη ανάρτησή του ήταν η υπογραφή two-way συμβολαίου των Φιλαδέλφεια Σίξερς με τον Τζεφ Ντόουτιν Τζούνιορ. Νέο, αδιάφορο για τις γεωπολιτικές και οικονομικές συνέπειες του πλανήτη, αλλά χρήσιμο για τους φαν των 76ers.

Μόνο που o Χαράνια με την ανάρτησή του, δεν... τάραξε δα τα ήδη αναμοχλευμένα ύδατα στη προεκλογική περίοδο των Ηνωμένων Πολιτειών. Αυτό που έκανε όμως, ήταν το όνομά του να βρεθεί στο επίκεντρο και (όλως τυχαίως) αυτό συνέβη λίγες μέρες ή βδομάδες πριν εκπνεύσει το συμβόλαιό του με τα βασικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που συνεργάζεται. Σύντομα θα είναι free agent και αναμένεται να έχει περισσότερες προτάσεις από όσους ελεύθερους αθλητές έχουν μείνει αυτή τη στιγμή στο NBA.