Η αλήθεια για τον Πόρτερ - Ποια ελληνική ομάδα τον ήθελε, γιατί έφαγε «πόρτα» από τον δικαστή

Τζοντάι Πόρτερ

i

IMAGO / ZUMA Press Wire

Η αλήθεια για τον Πόρτερ - Ποια ελληνική ομάδα τον ήθελε, γιατί έφαγε «πόρτα» από τον δικαστή

08:50 - 17.07.2024 / Ανανεώθηκε: 09:03 - 17.07.2024

Ο Τζοντάι Πόρτερ έκανε αίτημα σε ομοσπονδιακό δικαστή των ΗΠΑ να μπορέσει να έρθει να αγωνιστεί στη χώρα μας, όμως αυτό δεν έγινε αποδεκτό. Ο σέντερ που έχει τιμωρηθεί με αποκλεισμό δια βίου από το ΝΒΑ για παράνομο στοιχηματισμό, είχε συμφωνήσει με τον Προμηθέα, όμως το πλάνο μάλλον δεν θα προχωρήσει...

Νωρίς το πρωί της Τετάρτης, η είδηση για το ενδιαφέρον του Τζοντάι Πόρτερ να αγωνιστεί στην Ελλάδα, έσκασε σαν... βόμβα.

Ο σέντερ ο οποίος έχει τιμωρηθεί από το NBA για παράνομο στοίχημαμ βρίσκεται έξω από τη φυλακή επειδή έχει καταβάλλει εγγύηηση ύψους 250.000 δολαρίων. Ο ίδιος μάλιστα ζήτησε από ομοσπονδιακό δικαστή να πάρει άδεια να φύγει από τις ΗΠΑ, προκειμένου να συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα.

Με την υπόθεση ασχολήθηκε το ESPN και ο δημοσιογράφος David Purdum, ο οποίος αναφέρει ότι οι δικηγόροι του Πόρτερ, ξετύλιξαν στον δικαστή το σχέδιο για την παραμονή του παικτη στη χώρα μας.

Αυτό προέβλεπε διαμονή στην Πάτρα. Θα αγωνιζόταν στην ομάδα του Προμηθέα και θα έμενε στην πρωτεύουσα της Αχαΐας μαζί με τη γυναίκα του και το παιδί που περιμένουν.

Η δίκη του Πόρτερ είναι προγραμματισμένη για τις 18 Δεκεμβρίου και η διαμονή του στην Ελλάδα δεν θα άλλαζε κάτι σε αυτή. Θα εμφανιζόταν κανονικά στο δικαστήριο, ενώ όπως χαραλτηριστικά αναφέρει ο δημοσιογράφος, ο Προμηθέας ήταν ενήμερος για τις υποθέσεις του παίκτη στις ΗΠΑ και όποτε χρειαζόταν θα ταξίδευε εκεί.

Ο Πόρτερ κινδινεύει με φυλάκιση 3-4 ετών για την υπόθεση του παράνομου στοιχηματισμού.