Εκτός για το υπόλοιπο της preseason ο Εμπίντ

Φωτ. IMAGO

i

Τζοέλ Εμπίντ / © IMAGO

Εκτός για το υπόλοιπο της preseason ο Εμπίντ

Απόστολος Μαυράκης 09:44 - 14.10.2024 / Ανανεώθηκε: 09:44 - 14.10.2024

Ο Τζοέλ Εμπίντ θα παραμείνει εκτός για το υπόλοιπο της preseason των 76ers, αφού θα ακολουθήσει ειδικό ατομικό πρόγραμμα για να ξεπεράσει κάποιες ενοχλήσεις που νιώθει στο αριστερό του γόνατο.

Ο MVP του 2023 και σταρ των Φιλαδέλφεια 76ers, Τζοέλ Εμπίντ, αποτελεί έναν από τους καλύτερους σέντερ του NBA τα τελευταία χρόνια. Η σταθερή παρουσία του στην πόλη της αδερφικής αγάπης από το 2014 έχει πλέον ταυτίσει το όνομά του με εκείνο της ομάδας, ενώ η διοίκηση έχει σπεύσει να επιβεβαιώσει την αγάπη της στον ίδιο δεσμεύοντάς τον με εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια.

Ο Εμπίντ αγωνίστηκε το καλοκαίρι στους Ολυμπιακούς Αγώνες με την φανέλα των ΗΠΑ, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο και μετρώντας κατά μέσο όρο 14 πόντους και 4,75 ριμπάουντ σε 5 παιχνίδια (δεν αγωνίστηκε μόνο εναντίον του Νότιου Σουδάν).

Ο Γιόκιτς έφτασε μία «ανάσα» από τo triple double, ενώ οι παλιοί... γνώριμοι των Νικς και των Τίμπεργουλβς συναντήθηκαν για πρώτη φορά (vids)
NBA

08:30 - 14.10.2024

Ο Γιόκιτς έφτασε μία «ανάσα» από τo triple double, ενώ οι παλιοί... γνώριμοι των Νικς και των Τίμπεργουλβς συναντήθηκαν για πρώτη φορά (vids)

Η εμφάνιση του Νίκολα Γιόκιτς είναι αδιαμφισβήτητα εκείνη που ξεχωρίζει από τα παιχνίδια της preseason του NBA, ενώ οι Νικς συνάντησαν για πρώτη φορά τους Τίμπεργουλβς μετά την περίφημη ανταλλαγή τους.

Με το πρώτο τζάμπολ όμως του NBA να πλησιάζει ολοένα και περισσότερο, οι ομάδες λαμβάνουν μέρος στα παιχνίδια προετοιμασίας και την λεγόμενη preseason, στην οποία ωστόσο δεν έχουμε δει ως τώρα τον Εμπίντ. Και ούτε πρόκειται.

Αυτό θα συμβεί καθώς σύμφωνα με πληροφορίες από τον «μαγικό κόσμο», ο Εμπίντ είχε κάποιες ενοχλήσεις στο αριστερό του γόνατο και οι Σίξερς σίγουρα δεν θα ήθελαν να ρισκάρουν με την υγεία του παίκτη που αποτελεί σημείο αναφοράς για τον σύλλογο.

Οπότε, ο Εμπίντ θα ακολουθήσει ατομικό πρόγραμμα θεραπείας προκειμένου να είναι έτοιμος για το πρώτο ματς της Φιλαδέλφεια τα ξημερώματα της Πέμπτης 24 Οκτωβρίου κόντρα στους Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο και του Ντέιμιαν Λίλαρντ.

Το πρόβλημα αυτό βέβαια δεν εμφανίζεται πρώτη φορά στον άσο των 76ers, καθώς το 2017 είχε υποστεί ρήξη μηνίσκου στο αριστερό του γόνατο και έκτοτε δεν τον έχει αφήσει ήσυχο. Ο ίδιος μάλιστα είχε προχωρήσει και το 2024 σε σχετική επέμβαση, ξανά στον μηνίσκο, χωρίς ωστόσο να χρειαστεί να μείνει για καιρό εκτός.

Οι Σίξερς θα στερηθούν των υπηρεσιών του Εμπίντ για τα υπολειπόμενα 3 παιχνίδια της preseason κόντρα σε Χοκς, Νετς και Μάτζικ. Ούτως ή άλλως, ο ίδιος δεν αγωνίστηκε ούτε στα πρώτα τρία παιχνίδια της περιόδου προετοιμασίας, στα οποία η ομάδα της Φιλαδέλφειας δεν έβγαλε και... μάτια, γνωρίζοντας μάλιστα την ήττα με 50άρα από τους πρωταθλητές Σελτικς (139-89).