Ξεκίνησαν συζητήσεις για το μέλλον του Εμπίντ

Τζοέλ Εμπίντ

Ξεκίνησαν συζητήσεις για το μέλλον του Εμπίντ

Χρήστος Τσάλτας 10:07 - 28.07.2023 / Ανανεώθηκε: 14:38 - 14.08.2024

Ο Τζοέλ Εμπίντ έχει λάβει την αμερικανική υπηκοότητα και ήδη το front office της Team USA έχει ανοίξει κύκλο επαφών με τον σέντερ των Φιλαδέλφεια 76ερς.

Είναι ο MVP της σεζόν στο ΝΒΑ και ένας από τους καλύτερους σέντερ της τελευταίας 10ετίας. Ο Τζοέλ Εμπίντ οδηγεί τους Φιλαδέλφεια 76ερς, στοχεύοντας στην κατάκτηση ενός πρωταθλήματος. Είναι το μόνο που λείπει από την μεγάλη συλλογή του, θέλοντας να εκπληρώσει την υπόσχεση που έδωσε πριν από μερικά χρόνια στην Φιλαδέλφεια, όταν οι Σίξερς τον επέλεγαν στο NBA Draft.

Την ίδια ώρα όμως το όνομά του συζητείται και γύρω από τις εθνικές ομάδες. Αυτή τη στιγμή ο Εμπίντ έχει γαλλική και αμερικανική υπηκοότητα, γεγονός που του δίνει τη δυνατότητα να επιλέξει αν θέλει να αγωνιστεί στην εθνική ομάδα της Γαλλίας ή την Team USA.

Τζοέλ Εμπίντ © photo by Mitchell Leff / Getty Images / Ideal Images

Ο Πάολο Μπανκέρο επέλεξε την Αμερική, αφήνοντας στα... κρύα του λουτρού την Ιταλία, την ώρα που η «Σκουάντρα Ατζούρα» έκανε πλάνα για τον άσο των Ορλάντο Μάτζικ.

Ο Εμπίντ, από την πλευρά του παραμένει αναποφάσιστος, όμως δεν αποκλείεται προσεχώς να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Κι αυτό γιατί ήδη ο Γκραντ Χιλ, GM της Team USA, έχει ανοίξει κύκλο επαφών με τον ηγέτη των Φιλαδέλφεια 76ερς, προκειμένου να τον πείσει να φορέσει τη φανέλα της εθνικής ομάδας της χώρας.

Αποφάσεις αναμένεται να παρθούν μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο, ωστόσο γίνεται προφανές πως με ενδεχόμενη προσθήκη του Εμπίντ οι Αμερικανοί θα είναι ιδιαιτέρως ισχυροί. Ιδίως σε περίπτωση που ο Στεφ Κάρι επιβεβαιώσει τη φημολογία που τον θέλει να αγωνίζεται στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.