Παρελθόν ο Τζόρνταν Λόιντ από την Μακάμπι Τελ Αβίβ
i

Τζόρνταν Λόιντ, Μάικ Τζέιμς / © Euroleague

Παρελθόν ο Τζόρνταν Λόιντ από την Μακάμπι Τελ Αβίβ

Απόστολος Μαυράκης 08:42 - 10.10.2024 / Ανανεώθηκε: 08:50 - 10.10.2024

Τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών που ήθελαν τον Τζόρνταν Λόιντ να αποχωρεί πρόωρα από την Μακάμπι επιβεβαιώθηκαν, με τις δυο μεριές να λύνουν την συνεργασία τους το βράδυ της Τετάρτης (9/10), λίγο μετά την ήττα από την Μονακό για την Euroleague.

Ο Τζόρνταν Λόιντ αποτελεί και επίσημα παρελθόν από την Μακάμπι Τελ-Αβίβ. Τα τελευταία εικοσιτετράωρα όλο και φούντωναν οι φήμες περί πρόωρης λύσης του συμβολαίου του με τον σύλλογο και αυτό λόγω του ότι ο ίδιος ο Λόιντ δεν άντεχε την εμπόλεμη κατάσταση που υπάρχει στο Ισραήλ.

Τραγική ειρωνεία μάλιστα αποτελεί το γεγονός πως η λύση της συνεργασίας των δύο πλευρών ήρθε λίγες ώρες μετά το ματς της Μακάμπι με την Μονακό για την Euroleague, δηλαδή την μέχρι πρότινος ομάδα του. Στο εν λόγω ματς μάλιστα ο Λόιντ ξεχώρισε μετρώντας 16 πόντους, 4 ριμπάουντ και 1 ασίστ.

Πριν μια βδομάδα μάλιστα ο Λόιντ ήταν ο ίδιος που ζήτησε να παραμείνει στο Βελιγράδι μερικές μέρες και να πάει απευθείας στο Μονακό, εκεί δηλαδή που αγωνίστηκε την Τετάρτη (9/10) η ομάδα του για την δεύτερη αγωνιστική της Euroleague, κόντρα στον πρώην σύλλογό του.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως ο κανονισμός της Euroleague πλέον επιτρέπει σε έναν παίκτη να πάρει μεταγραφή σε μία άλλη ομάδα της λίγκας, ενώ έχει αγωνιστεί για έστω ένα ματς με την φανέλα άλλου συλλόγου στον πρώτο γύρο.

Αυτό μέχρι πέρσι δεν επιτρεπόταν, οπότε ο Λόιντ θα χρειαζόταν να μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για ολόκληρο τον πρώτο γύρο και θα ήταν διαθέσιμος σε οποιονδήποτε άλλο σύλλογο της Euroleague από τον δεύτερο γύρο και μετά.

Στα όλα κι όλα δυο του ματς με την μπλούζα της Μακάμπι στην Ευρωλίγκα, ο Λόιντ μέτρησε 15,5 πόντους, 2,5 ριμπάουντ και 1,5 ασίστ. Στην συνολική του καριέρα στην λίγκα, μετρά 126 παιχνίδια με 13,2 πόντους, 2,9 ριμπάουντ, 2,9 ασίστ και 1.0 κλέψιμο κατά μέσο όρο.

Μπες ΕΔΩ και βρες όλα τα video της EuroLeague!

Το μπασκετικό μέλλον του Αμερικανού δεν είναι ακόμα βέβαιο, ωστόσο το όνομα της Μονακό έχει ακουστεί ως πιθανός επόμενος σταθμός του, κάνοντας το comeback μετά την βραχύχρονη απουσία του από το Πριγκιπάτο.