Το αποχαιρετιστήριο μήνυμα του Λόιντ: «Φεύγω από εκεί που θα ήθελε η καρδιά μου να βρίσκομαι»

Το αποχαιρετιστήριο μήνυμα του Λόιντ: «Φεύγω από εκεί που θα ήθελε η καρδιά μου να βρίσκομαι»

Απόστολος Μαυράκης 11:50 - 10.10.2024 / Ανανεώθηκε: 11:52 - 10.10.2024

Ο Τζόρνταν Λόιντ αποτελεί παρελθόν από την Μακάμπι Τελ Αβίβ, αφού η εμπόλεμη κατάσταση που επικρατεί στο Ισραήλ είχε αρνητικές επιδράσεις στην ψυχολογία του. Με ένα συναισθηματικά φορτισμένο μήνυμα στα social media ο ίδιος αποχαιρέτησε συμπαίκτες, προπονητές και φιλάθλους.

Το πέρασμα του Τζόρνταν Λόιντ από την Μακάμπι Τελ Αβίβ αποδείχθηκε σύντομο και άδοξο. Ο περσινός παίκτης της Μονακό μάλιστα, έμελλε να παίξει το τελευταίο παιχνίδι με την φανέλα των Ισραηλινών κόντρα στους Μονεγάσκους την Τετάρτη 9/10.

Λίγα λεπτά μετά το εν λόγω ματς, ανακοινώθηκε από την Μακάμπι η λύση της συνεργασίας της με τον Λόιντ. Μάλιστα, υπάρχει φημολογία πως ο Αμερικάνος γκαρντ είναι πολύ πιθανό να επιστρέψει στο Πριγκιπάτο.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως ο κανονισμός της Euroleague πλέον επιτρέπει σε έναν παίκτη να πάρει μεταγραφή σε μία άλλη ομάδα της λίγκας, ενώ έχει αγωνιστεί για έστω ένα ματς με την φανέλα άλλου συλλόγου στον πρώτο γύρο. Αυτό μέχρι πέρσι δεν επιτρεπόταν, οπότε ο Λόιντ θα χρειαζόταν να μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για ολόκληρο τον πρώτο γύρο και θα ήταν διαθέσιμος σε οποιονδήποτε άλλο σύλλογο της Euroleague από τον δεύτερο γύρο και μετά.

Ο ίδιος βέβαια φαίνεται πάντως να μην ήθελε να αποχωρήσει από την Μακάμπι, παρόλα αυτά η εμπόλεμη κατάσταση που επικρατεί στο Ισραήλ επηρέασε κατά πολύ την ψυχολογία και κατ' επέκταση την απόφαση του Λόιντ για το μπασκετικό του μέλλον. Ο ίδιος τοποθετήθηκε για την όλη εξέλιξη μέσω ανάρτησής του στα social media.

Παρελθόν ο Τζόρνταν Λόιντ από την Μακάμπι Τελ Αβίβ
EUROLEAGUE

08:42 - 10.10.2024

Παρελθόν ο Τζόρνταν Λόιντ από την Μακάμπι Τελ Αβίβ

Τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών που ήθελαν τον Τζόρνταν Λόιντ να αποχωρεί πρόωρα από την Μακάμπι επιβεβαιώθηκαν, με τις δυο μεριές να λύνουν την συνεργασία τους το βράδυ της Τετάρτης (9/10), λίγο μετά την ήττα από την Μονακό για την Euroleague.

Το μήνυμα του Λόιντ για την αποχώρησή του

Μπες ΕΔΩ και βρες όλα τα video της EuroLeague!

«Ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα που έπρεπε να κάνω στην καριέρα μου είναι να φύγω από εκεί που θα ήθελε η καρδιά μου να βρίσκομαι. Έχω έρθει τόσο κοντά με όλα τα αδέρφια μου, τους προπονητές και το επιτελείο. Απόλαυσα να βρίσκομαι κοντά σας και γύρω από την ατμόσφαιρα που δημιουργείτε όλοι. Ευχαριστώ που με δεχτήκατε.

Όσο για τους φιλάθλους, μου δείξατε τόση αγάπη μέσα σε λίγους μόνο μήνες και δεν θα μπορούσα να είμαι περισσότερο ευγνώμων. Όταν υπέγραψα εδώ αυτό το καλοκαίρι, πήγα κόντρα στις ανησυχίες της οικογένειάς μου λόγω του πόσο πολύ ήθελα να παίξω για αυτόν τον σύλλογο και τους ανθρώπους εδώ. Με τις πληροφορίες που έλαβα, πήρα ένα ρίσκο και άφησα την οικογένειά μου πίσω νομίζοντας ότι η κατάσταση ήταν σε ύφεση.

Ήλπιζα πως όλα θα τελείωναν και θα μπορούσαμε να βρεθούμε αργότερα και πάλι μαζί στο Τελ Αβίβ. Φαίνεται ότι η κατάσταση έχει κλιμακωθεί όμως και μετά την ιστορική επίθεση νωρίτερα αυτόν τον μήνα που βίωσα προσωπικά, η αβεβαιότητα ήταν απλώς πολύ μεγάλη για την οικογένειά μου και εμένα. Φεύγω με βαριά καρδιά αλλά γνωρίζοντας επίσης ότι είμαι πολύ τυχερός που ένα παιχνίδι είναι το επάγγελμά μου.

Πραγματικοί άνθρωποι περνούν πολύ δύσκολες στιγμές και μπορώ μόνο να ελπίζω ότι θα τελειώσει. Κατανοώ τα πάντα, τις αντιδράσεις, τον αρνητισμό και πάνω από όλα ξέρω ότι ο Θεός δείχνει τον δρόμο, όχι εγώ. Μακάμπι, σας ευχαριστώ και ελπίζω να μπορέσουμε να βρεθούμε ξανά μια μέρα. Δεν σας εύχομαι τίποτα άλλο, παρά μόνο το καλύτερο»