Ποιος είναι ο Τζόρνταν Μπελ, ο παίκτης που «γλυκοκοιτάζει» η Βίρτους Μπολόνια (vid)

Τζόρνταν Μπέλ

i

© IMAGO

Ποιος είναι ο Τζόρνταν Μπελ, ο παίκτης που «γλυκοκοιτάζει» η Βίρτους Μπολόνια (vid)

Μιχάλης Καλογήρου 14:09 - 25.09.2024 / Ανανεώθηκε: 14:09 - 25.09.2024

Η Βίρτους Μπολόνια τσεκάρει τον πρώην NBAερ Τζόρνταν Μπέλ, o οποίος φέρει ως... παράσημο ένα από τα καλύτερα καρφώματα της τελευταίας δεκαετίας στο NBA!

Λίγες μέρες πριν το πρώτο «τζάμπολ» στην Euroleague, η Βίρτους Μπολόνια «σκανάρει» την αγορά για να ενισχύσει την frontline της. Όπως αναφέρει το «sportando», η ιταλική ομάδα εξετάζει την περίπτωση του 29χρονου Τζόρνταν Μπελ, ο οποίος αγωνίζεται στο Πουέρτο Ρίκο με τη φανέλα της Λεονές ντε Πόνσε. Ο Μπελ έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος της, μέχρι τώρα, καριέρας του στην Αμερική και το NBA (ή την G-League).

Μετά από τέσσερα χρόνια στο Πανεπιστήμιο του Όρεγκον, ο Μπελ επιλέχθηκε στο Draft του 2017 (38ο πικ) από τους Σικάγο Μπουλς, χωρίς όμως να αγωνιστεί ποτέ με τη φανέλα των «ταύρων».

Έγινε αμέσως «trade» στους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριος, με τους οποίους αγωνίστηκε μέχρι το 2019 κατακτώντας μαζί τους και ένα πρωτάθλημα, αυτό του 2018. Από το 2019 μέχρι και το 2022, άλλαξε 5 ομάδες παίζοντας σε μόλις 36 παιχνίδια σε αυτό το διάστημα, αφού περνούσε το μεγαλύτερο μέρος της σεζόν στην G-League.

Τον Σεπτέμβρη του 2022 αποφάσισε να εγκαταλείψει τις ΗΠΑ και μετακόμισε στην Κίνα για χάρη των Γκουανγκζού Λονγκ Λάιονς. Σχεδόν 2 χρόνια μετά (και με ένα ενδιάμεσο πέρασμα από την G-League) ο Μπέλ άλλαξε μπασκετική στέγη αλλά όχι χώρα, αφού υπέγραψε με τους Γκουαντόνγκ Σάουθερν Τάιγκερς. Εκεί δεν μακροημέρευσε αφού έλυσε το συμβόλαιό του λιγότερο από δύο μήνες μετά, για να μετακομίσει ξανά στην Αμερικανική ήπειρο και το Πουέρτο Ρίκο.

Ο Τζόρνταν Μπελ φημίζεται για την αθλητικότητά και τα καρφώματά του, με τους φανς των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς να θυμούνται σίγουρα ένα φοβερό του κάρφωμα το 2017, όταν ήταν ακόμη στην ομάδα της Καλιφόρνια ο Κέβιν Ντουράντ. Ο «rookie» τότε Μπέλ, σε ένα ματς κόντρα στους Ντάλας Μάβερικς, πήρε λεπτά συμμετοχής αφού το σκορ είχε ξεφύγει για τα καλά για την ομάδα του. Το Γκόλντεν Στέιτ βρισκόταν 35 πόντους μπροστά με 2:45 στο ρολόι, όταν μετά από ένα κλέψιμο ο Μπελ βρήκε ανοιχτό διάδρομο, πέταξε την μπάλα στο ταμπλό και την κάρφωσε δημιουργώντας μια από τις πιο «iconic» φάσεις εκείνης της χρονιάς. Το εντυπωσιακό κάρφωμα του Μπελ προκάλεσε αντιδράσεις στην πλευρά του Ντάλας καθώς θεώρησαν πως ο rookie «έσπασε» έναν άγραφο κανόνα του μπάσκετ (θεωρήθηκε ασέβεια προς την ομάδα του Ντάλας που βρισκόταν πίσω με τόσο μεγάλο σκορ). Την αντίδραση των Μάβερικς πάντως, συμμερίστηκε και ο προπονητής των Ουόριορς Στίβ Κερ αφού τα «έψαλλε» στον παίκτη του, δίνοντας στον rookie ένα καλό μάθημα σεβασμού.