H Μακάμπι ανακοίνωσε την αποχώρηση του Τζος Νίμπο - Ανοικτός ο δρόμος για το Μιλάνο

H Μακάμπι ανακοίνωσε την αποχώρηση του Τζος Νίμπο - Ανοικτός ο δρόμος για το Μιλάνο

Γιώργος Γαβριλάκης 12:15 - 24.06.2024 / Ανανεώθηκε: 12:21 - 24.06.2024

Ο Τζος Νίμπο ήταν δεδομένο πως θα αποχωρήσει από το Τελ Αβίβ, η Μακάμπι τον αποχαιρέτησε επισήμος και τώρα ο Αμερικανός με Σλοβένικο διαβατήριο είναι ένα βήμα πριν την μεταγραφή του στην Μιλάνο.

Πέρσι στα τέλη του καλοκαιριού, η Μακάμπι αν και είχε αμφιβολίες, αποφάσισε τελικά να ανανεώσει για έναν χρόνο το συμβόλαιο του Τζος Νίμπο. Αν ήξερε το τι θα ακολουθούσε, μάλλον θα του πρόσφερε μακροχρόνια συνεργασία.

Ο Αμερικανός σέντερ, ο οποίος πλέον είναι και ο νατουραλιζέ της εθνικής Σλοβενίας, έκανε μία εξαιρετική σεζόν με 11,2 πόντους και 7,1 ριμπάουντ μέσο όρο. Στην πραγματικότητα και στην ουσία, αν δεν ήταν ο Ματίας Λεσόρ του Παναθηναϊκού στο... παιχνίδι, ίσως αυτός να ήταν ο καλύτερος ψηλός της χρονιάς στην Euroleague.

Και τώρα που η συνεργασία του με την Μακάμπι ολοκληρώθηκε και τυπικά, με τη σχετική ανακοίνωση και ανάρτηση των Ισραηλινών, ο Νίμπο ετοιμάζεται για το νέο βήμα της καριέρας του.

Στο Μιλάνο ασχολούνται εδώ και πολλούς μήνες μαζί του. Μάλιστα, σύμφωνα με πολλαπλά δημοσιεύματα η ομάδα του ιταλικού βορρά έχει συμφωνήσει με τον Αμερικανό εδώ και καιρό. Απλώς περίμεναν και οι δύο πλευρές να ολοκληρωθούν τα τυπικά μέρη της διαδικασίας.

Ένας πρώην παίκτης του Ερυθρού Αστέρα στο «στόχαστρο» της Παρτίζαν
EUROLEAGUE

10:40 - 24.06.2024

Ένας πρώην παίκτης του Ερυθρού Αστέρα στο «στόχαστρο» της Παρτίζαν

Ο Όγκνιεν Ντόμπριτς, επί σειρά ετών παίκτης του Ερυθρού Αστέρα, έχει συμβόλαιο με την Βίρτους Μπολόνια που δεν αποκλείεται να λυθεί. Κι αν συμβεί κάτι τέτοιο τότε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς δεν αποκλείεται να τον καλέσει στην Παρτίζαν!

Και τώρα που είναι ελεύθερος, θα έχει τη δυνατότητα να επισημοποιήσει και τη σχέση του με την ομάδα του Ετόρε Μεσίνα, ο οποίος πριν λίγες μέρες αποχαιρέτησε άχαρα, μέσω ενός σύντομου τηλεφωνήματος, τον Νίκολο Μέλι. Ουσιαστικά στη θέση του, αλλά με πολύ διαφορετικό στυλ, τη νέα αγωνιστική περίοδο θα αγωνίζεται με την κόκκινη φανέλα του Αρμάνι, ο Νίμπο.