Ο Μπρίτζμαν αγοράζει το 10% των Μπακς: Πως από «αστέρι» του Μιλγουόκι, έγινε μέγας επιχειρηματίας και τώρα μέτοχος των Ελαφιών (vids)

Ο Μπρίτζμαν αγοράζει το 10% των Μπακς: Πως από «αστέρι» του Μιλγουόκι, έγινε μέγας επιχειρηματίας και τώρα μέτοχος των Ελαφιών (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 10:08 - 13.09.2024 / Ανανεώθηκε: 11:59 - 14.09.2024

Στα Seventies και στα Eighties ήταν πρωταγωνιστής των Μπακς, αργότερα ο Τζούνιορ Μπρίτζμαν έγινε εστιάτορας, δούλεψε στην Coca Cola και πλέον ασχολείται με τις εκδόσεις και τα media. Είναι επίσης ο άνθρωπος που βρίσκεται ήδη στο τελικό στάδιο της διαδικασίας για την αγορά του 10% των μετοχών της ομάδας που στο παρκέ ηγείται ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Το όνομά του μέχρι τώρα, είχε συνδεθεί με την αγωνιστική πορεία των Μιλγουόκι Μπακς της δεκαετίας του '70 και του '80. Τώρα, θα εντάξει στην ιστορία και ένα διοικητικό... πρόσημο, μιας και ο Τζούνιορ Μπρίτζμαν βρίσκεται στην γραφειοκρατική διαδικασία και στην τελική ευθεία για να αποκτήσει το 10% των μετοχών της ομάδας από το Ουισκόνσιν.

Ο Γιουλίσις Λι «Τζούνιορ» Μπρίτζμαν, όπως είναι το πλήρες όνομά μαζί με το ψευδώνυμό του, αγωνίστηκε με τα Ελάφια τις 10 από τις 12 σεζόν του στο NBA. Ήταν πρωταγωνιστής από τα τέλη των Seventies μέχρι και τις αρχές των Eighties. Η καλύτερη σεζόν του ήταν αυτή που άλλαξε τη δεκαετία (1979-80) και στην οποία κατέγραψε στη στατιστική του 17,6 πόντους μέσο όρο.

Όταν ολοκλήρωσε την σταδιοδρομία του ως αθλητής (το 1987) λίγα χρόνια αργότερα είδε τη φανέλα με το No 2 που τίμησε να αποσύρεται από τους Μπακς ως ένδειξη τιμής για την προσφορά του.

Αυτή (η προσφορά) πλέον, αντικατοπτρίζεται και σε ένα χρηματικό ποσό -που δεν έχει διευκρινιστεί ποιο ακριβώς είναι αυτό- αλλά θα του προσφέρει ένα σεβαστό ποσοστό της μετοχικής πίττας και ταυτόχρονα θα ανεβάσει και την χρηματιστηριακή αξία των Μιλγουόκι Μπακς από τα 3,4 δισεκατομμύρια δολάρια στα $4 δις.

Πόσα χρήματα χρειάζεσαι για να αγοράσεις τους Μπόστον Σέλτικς: Ο ρόλος της JPMorgan στη διαδικασία πώλησης
NBA

08:19 - 12.08.2024

Πόσα χρήματα χρειάζεσαι για να αγοράσεις τους Μπόστον Σέλτικς: Ο ρόλος της JPMorgan στη διαδικασία πώλησης

Η χρηματιστηριακή αξία των Μπόστον Σέλτικς, που βρίσκονται σε καθεστώς πώλησης, ξεπερνά τα 5 δισεκατομμύρια δολάρια και τόσα θα πρέπει να καταβάλει ο νέος επενδυτής. Ποσό που θα αποτελέσει ρεκόρ συναλλαγής τέτοιου τύπου στην ιστορία του NBA. H JPMorgan Chase & Co έχει αναλάβει να... ενορχηστρώσει οικονομικά τη διαδικασία της πώλησης που αναμένεται να ξεκινήσει με την πρώτη ευκαιρία και η πλήρης μεταβίβαση μετοχών θα ολοκληρωθεί το 2028.

Ο 70χρονος Μπρίτζμαν λοιπόν, βρίσκεται στο επίκεντρο του Μιλγουόκι τις τελευταίες ώρες και οι ντόπιοι φίλαθλοι ναι μεν τον θυμούνται για την αξιόλογη δράση του στο παρκέ, αλλά στον κόσμο του επιχειρείν η σταδιοδρομία του ήταν ακόμα πιο εντυπωσιακή.

Σταματώντας την ενεργό δράση στο NBA, ο Μπρίτζμαν οραματίστηκε αρχικά και μετά οργάνωσε τον επόμενο τομέα της επαγγελματικής του δραστηριότητας. Αγόρασε με τα λεφτά που είχε βγάλει μέχρι τότε κάποια υποκαταστήματα εστιατορίων γρήγορου φαγητού (Wendy's) και μέσα σε λίγα χρόνια έφθασε να έχει 100 φαστφουντάδικα στην ιδιοκτησία του. Το 2016 τα πούλησε όλα, δούλεψε ως εκτελεστικός διευθυντής της Coca Cola και εκείνη τη στιγμή έγινε ο τέταρτος πιο πλούσιος πρώην αθλητής του κόσμου, σύμφωνα με το Forbes. Μόνο ο Μάικλ Τζόρνταν, ο Ντέιβιντ Μπέκαμ και ο γκολφέρ Άρνολντ Πάλμερ είχαν περισσότερες καταθέσεις από αυτόν!

Τα τελευταία χρόνια ο Μπρίτζμαν ασχολείται τις εκδόσεις και τα media. Το 2020 έδωσε 14 εκατομμύρια δολάρια για να αγοράσει την χρεοκοπημένη εκείνη τη στιγμή εκδοτική εταιρία, στο portfolio της οποίας υπήρχε το ιστορικό περιοδικό Jet, που το επανέκδοσε τελικά με μεγάλη επιτυχία, ενώ στα project του ανήκει και το Ebody Magazine με θεματική που έχει να κάνει με την αφροαμερικάνικη κουλτούρα και νέα που την αφορούν.

Η περιουσία του πλέον υπολογίζεται πως έχει ξεπεράσει κατά 100.000 δολάρια το φράγμα του μισού δισεκατομμυρίου και ναι μεν ο Μάικλ Τζόρνταν έχει φθάσει τα 2,5 δισεκατομμύρια, αλλά ο Μπρίτζμαν δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα να πάρει την απόφαση ώστε να επιστρέψει στο Μιλγουόκι, ξοδεύοντας σεβαστό μέρος της οικονομικής του δυναμικής για να γίνει μέτοχος στην ομάδα της καρδιάς του.