Βαγγέλης Ζούγρης: Ποιος είναι ο 20χρονος «γίγαντας» των 201 εκατοστών του Περιστερίου που είχε 10/11 σουτ με το Μαρούσι (vid)

Ο Βαγγέλης Ζούγρης

Βαγγέλης Ζούγρης: Ποιος είναι ο 20χρονος «γίγαντας» των 201 εκατοστών του Περιστερίου που είχε 10/11 σουτ με το Μαρούσι (vid)

Χρήστος Τσάλτας 10:35 - 21.10.2024 / Ανανεώθηκε: 10:35 - 21.10.2024

Το Περιστέρι Domino's έφτασε στη νίκη απέναντι στο Μαρούσι, εκτός έδρας, με τον Βαγγέλη Ζούγρη να είναι σχεδόν αψεγάδιαστος, σε εμφάνιση καριέρας με την κυανοκίτρινη φανέλα.

Απέναντι στο Μαρούσι, στο κλειστό του Αγίου Θωμά, το Περιστέρι Domino's συνέχισε την ανοδική πορεία του, επικρατώντας της ομάδας του Νίκου Βετούλα. Το τελικό 73-79 δεν αποτυπώνει πλήρως την ανωτερότητα της ομάδας των δυτικών προαστίων, η οποία κυριάρχησε στην αναμέτρηση, επέβαλε τους κανόνες της και οι γηπεδούχοι μείωσαν στο τέλος, χωρίς όμως να πλησιάσουν περισσότερο.

Μεγάλος πρωταγωνιστής στην αναμέτρηση του περασμένου Σαββάτου ήταν ένας παίκτης που τα τελευταία χρόνια κάνει το δικό του μεγάλο βήμα στην κορυφαία λίγκα. Ο Βαγγέλης Ζούγρης είναι προϊόν των εξαιρετικών τμημάτων υποδομής της ομάδας και φέτος αποτελεί ένα από τα σημαντικά όπλα στα χέρια του Γιώργου Λιμνιάτη.

Ο 20χρονος σέντερ τα τελευταία χρόνια έχει εδραιώσει την παρουσία του εντός της ομάδας, κερδίζοντας σταδιακά όλο και περισσότερο χρόνο στο ροτέισιον. Από την περσινή σεζόν, υπό τις οδηγίες του Βασίλη Σπανούλη, εδραιώθηκε στην 12άδα, παίρνοντας παράλληλα ευκαιρίες σε Ελλάδα και Ευρώπη. Φέτος όμως τα πράγματα είναι ακόμα καλύτερα, καθώς ο Ζούγρης αποτελεί τον back up σέντερ της ομάδας, πίσω από τον Τζάστιν Πάτον.

Το πλάνο άλλωστε, από το περασμένο καλοκαίρι, ήταν να αξιοποιηθεί και να αναβαθμιστεί ο ρόλος του εντός των τειχών, ώστε να εξελιχθεί ακόμα περισσότερο και να γίνει βασικό κομμάτι στο ροτέισιον του Περιστερίου Domino's.

Εκείνος άλλωστε δεν σταμάτησε να δουλεύει. Τα τελευταία χρόνια έχει αποκτήσει το παρατσούκλι «ο Έλληνας Κάιλ Χάινς», λόγω του απαράμιλλου στυλ του, αλλά και του γεγονότος πως αν και βλέπει τον κόσμο από τα 2,01 μέτρα τα βάζει με τα θηρία και δεν φοβάται να κοιτάξει τους αντιπάλους σέντερ στα μάτια. Στοιχείο που τον κάνει να ξεχωρίζει.

Άλλωστε για δύο συνεχόμενα καλοκαίρια, με την Εθνική Νέων, ο Ζούγρης ήταν ο παίκτης που έκανε τη διαφορά. Οδήγησε την «γαλανόλευκη» σε ισάριθμα χάλκινα μετάλλια, το 2023 και το 2024, ξεχωρίζοντας με την παρουσία του πάνω στο παρκέ. Μια παρουσία που πλέον κεφαλαιοποιείται στην ομάδα των δυτικών προαστίων.

Η μεγάλη εμφάνιση στο Μαρούσι ήταν η επισφράγιση της καταπληκτικής και σταδιακά ανοδικής πορείας του. Πίσω από τους 24 πόντους, με 10/11 σουτ, τα 4 ριμπάουντ, τις 2 ασίστ και τις 4 τάπες σε 23 λεπτά αγώνα κρύβεται πολλή δουλειά και πίστη στον εαυτό του. Δύο στοιχεία που έχουν φέρει τον Ζούγρη σε υψηλό επίπεδο στο ελληνικό μπάσκετ, με την παρουσία του να είναι διαρκώς ανοδική.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!