Η Βαλένθια ανακοίνωσε την πρόσληψη του κόουτς Πέδρο Μαρτίνεθ

Η Βαλένθια ανακοίνωσε την πρόσληψη του κόουτς Πέδρο Μαρτίνεθ

Γιώργος Γαβριλάκης 18:40 - 29.05.2024 / Ανανεώθηκε: 18:45 - 29.05.2024

Την εμπειρία του Πέδρο Μαρτίνεθ «επιστράτευσε» η Βαλένθια και η πρόσληψή του ως head coach ανακοινώθηκε επισήμως. Επιστρέφει στις «Νυχτερίδες» μετά το 2017 και αντικαθιστά στον πάγκο τον Άλεξ Μουμπρού.

Η Βαλένθια πριν βάλει μπρος της μεταγραφικές της κινήσεις, κάποιες εκ των οποίων έχουν δρομολογηθεί, ήθελε να καταλήξει πρώτα στον κόουτς που θα αντικαταστήσει τον Άλεξ Μουμπρού στην τεχνική ηγεσία. Και κατέληξε.

Ο Πέδρο Μαρτίνεθ επιστρέφει στην πόλη και αναλαμβάνει τους «πορτοκαλί» με τους οποίους είχε συνεργαστεί την διετία 2015-17 και υπέγραψε νέο διετές συμβόλαιο.

Ο 63χρονος τεχνικός είναι ένας από τους δύο προπονητές που έχουν ρόλο σε περισσότερα από 1.000 ματς στην Liga Endesa. Ο άλλος είναι ο θρυλικός Άιτο Ρενέσες, ο οποίος όμως μετά την σεζόν του στην Χιρόνα (2022-23) δεν έχει επιστρέψει στους πάγκους και στα 77 του χρόνια η πλούσια καριέρα του φαίνεται πως έχει ολοκληρωθεί.

Η Βαλένθια έκλεισε για τη νέα σεζόν παίκτη που έχει παίξει 45'' στην Euroleague με τον Ολυμπιακό (vid)
EUROLEAGUE

14:19 - 18.05.2024

Η Βαλένθια έκλεισε για τη νέα σεζόν παίκτη που έχει παίξει 45'' στην Euroleague με τον Ολυμπιακό (vid)

O Αμερικανός φόργουορντ/σέντερ, Ίθαν Χαπ, ο οποίος το 2019 ήρθε για πρώτη φορά στην Ευρώπη και το έκανε για τον Ολυμπιακό, μετά από μία πολύ καλή σεζόν με την Γκραν Κανάρια σε ισπανικό πρωτάθλημα και στo EuroCup έχει συμφωνήσει με την Βαλένθια για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Ο Μαρτίνεθ όμως, ο οποίος ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα το 1989 από την Μπανταλόνα, δηλαδή την ομάδα που ο Ρενέσες άφησε το στίγμα του, ενώ έχει τεράστια γνώση συνολικά του ισπανικού μπάσκετ. Έχει προπονήσει τις... μισές ομάδες της χώρας (μεταξύ άλλων Σαλαμάνκα, Γρανάδα, Μενόρκα, Ουρένσε, Τενερίφη, Εστουδιάντες, Χιρόνα, Σεβίλλη), ενώ από το 2019 μέχρι πριν συμφωνήσει με την Βαλένθια προπονούσε την Μανρέσα.

Έχει και εμπειρία από την Euroleague με την Μπασκόνια και την Γκραν Κανάρια, αλλά και στο Eurοcup και πάλι με την Γκραν Κανάρια, την Εστουντιάντες, την Χιρόνα, αλλά και την Βαλένθια -στην πρώτη του θητεία.