H Βαλένθια αποχαιρέτησε τον Βικτόρ Κλαβέρ - Αποσύρεται από την ενεργό δράση ο Ισπανός (vid)
i

© Euroleague Basketball

H Βαλένθια αποχαιρέτησε τον Βικτόρ Κλαβέρ - Αποσύρεται από την ενεργό δράση ο Ισπανός (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 14:38 - 01.07.2024 / Ανανεώθηκε: 14:51 - 01.07.2024

Ξεκίνησε την καριέρα του στην Βαλένθια και εκεί την ολοκλήρωσε. Ο Βικτόρ Κλαβέρ στα 35 του σταματά το μπάσκετ και οι «Νυχτερίδες» με συγκίνηση τον αποχαιρέτησαν!

Μία πρόταση που εμπεριείχε τα... πάντα και κυρίως μεγάλη δόση συναισθήματος, η Βαλένθια αποχαιρέτησε τον Βικτόρ Κλαβέρ: «Συγχαρητήρια για την σπουδαία σου καριέρας», έγραψε στην ανάρτησή της και με αυτόν τον τρόπο ταυτόχρονα ενημέρωσε επίσημα πως ένας παίκτης που γεννήθηκε στην πόλη, αναδύθηκε από τις ακαδημίες της, έφθασε να αγωνίζεται μέχρι και το NBA, αποσύρεται από την ενεργό δράση.

Στα 35 του χρόνια ο Κλαβέρ βάζει ένα τέλος στην αθλητική του ζωή που στο υψηλό επίπεδο ξεκίνησε πριν από 18 χρόνια. Η Βαλένθια ήταν η πρώτη του ομάδα και οι Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς η δεύτερη. Στο ΝΒΑ ο ταλαντούχος φόργουορντ αγωνίστηκε τρία χρόνια (από το 2012 έως το 2015) κι όταν επέστρεψε στην Ευρώπη αγωνίστηκε αρχικά στην Χίμκι και στην Λοκομοτίβ Κουμπάν στη Ρωσία, στην Μπαρτσελόνα και το καλοκαίρι του 2021 επέστρεψε στην πόλη του και στις Νυχτερίδες.

H Ρεάλ ετοιμάζεται για την επιστροφή του Ιμπάκα - Μονοετή επέκταση στον Γιουλ και αναμονή για τον Γκαρούμπα
EUROLEAGUE

14:21 - 01.07.2024

H Ρεάλ ετοιμάζεται για την επιστροφή του Ιμπάκα - Μονοετή επέκταση στον Γιουλ και αναμονή για τον Γκαρούμπα

Ο Σερζ Ιμπάκα, ο οποίος το 2011 αγωνίστηκε για 2 μήνες στην Ρεάλ Μαδρίτης όσο στο ΝΒΑ υπήρχε το Lock Out, τώρα είναι έτοιμος να αποφασίσει να επιστρέψει και να υπογράψει διετές συμβόλαιο. Η Βασίλισσα συμφώνησε και με τον αρχηγό της Σέρχιο Γιουλ για επέκταση της συνεργασίας της, ενώ υπάρχει εκκρεμότητα με την περίπτωση μεταγραφής του Ουσμάν Γκαρούμπα.

Με τη Βαλένθια κατέκτησε το EuroCup το 2010, μία διοργάνωση που θα αγωνίζεται και τη νέα αγωνιστική περίοδο μιας και αποχώρησε από την Euroleague (στη θέση της μπήκε η Παρί), τίτλο που ο Κλαβέρ κατέκτησε ξανά το 2015 (με την Χίμκι), ενώ έχει στη συλλογή του και ένα πρωτάθλημα Ισπανίας: Το 2021 με την Μπαρτσελόνα.

Επίσης, τίμησε και την εθνική ομάδα της Ισπανίας, με την οποία πήρε δύο Ολυμπιακά μετάλλια (ασημένιο το 2012 και χάλκινο το 2016), ένα χρυσό σε Παγκόσμιο Κύπελλο (2019) και τρία χρυσά σε Eurobasket (2009, 2011 και 2015).