Ο Μίτσιτς προς το παρόν δεν το... κουνάει από τη Σάρλοτ: «Φυσικά και θα μείνω εδώ!»
i

Βασίλιε Μίτσιτς / © IMAGO

Ο Μίτσιτς προς το παρόν δεν το... κουνάει από τη Σάρλοτ: «Φυσικά και θα μείνω εδώ!»

Γιώργος Γαβριλάκης 15:56 - 06.09.2024 / Ανανεώθηκε: 16:08 - 06.09.2024

Αν υπήρξε έστω και μία απορία ο Βασίλιε Μίτσιτς την... έλυσε, ενημερώνοντας τους πάντες πως και τη νέα σεζόν θα αγωνίζεται στους Σάρλοτ Χόρνετς.

Στο ΝΒΑ ο Βασίλιε Μίτσιτς πήγε την ίδια εποχή με τον Σάσα Βεζένκοφ. Ο Βούλγαρος, το καλοκαίρι που πριν από λίγες μέρες... αποχώρησε, επέστρεψε στον Ολυμπιακό, αλλά ο Σέρβος θα τιμήσει και το δεύτερο έτος του συμβολαίου του στην Αμερική.

Αν και δημιουργήθηκαν σενάρια και φήμες περί αποχώρησής του από την Σάρλοτ, με προορισμό κυρίως άλλες... γειτονιές των ΗΠΑ, τελικά τη νέα σεζόν όπως αυτός επιβεβαίωσε θα φορά και πάλι τη φανέλα των Χόρνετς.

«Φυσικά και θα μείνω στη Σάρλοτ», είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε σε μέσο της πατρίδας του (SportKlub). «Είναι δεδομένο και δεν θέλω σχολιάζω καμία από όλες αυτές τις φήμες που κυκλοφόρησαν ή συνεχίζουν να κυκλοφορούν», πρόσθεσε, για να επιβεβαιώσει βέβαια πως «υπήρξε ενδιαφέρον από ομάδες, αλλά τίποτα χειροπιαστό που να αξίζει σχολιασμού. Είμαι χαρούμενος που με θέλουν στους Χόρνετς και θεωρώ πως η φετινή σεζόν θα είναι πιο παραγωγική για εμένα».

Οι φήμες που αναφέρθηκε αφορούσαν το ενδεχόμενο επιστροφής του στην Ευρώπη, αλλά αυτές δεν απέκτησαν ποτέ τους βαρύτητα. Το πιο «ζεστό» σενάριο ήταν αυτό που ανέφερε την πιθανή ανταλλαγή του στους Ντένβερ Νάγκετς. Επιλογή που τον απασχόλησε μιας και θα ήταν... ονειρικό για τον ίδιο να παίξει στο πλευρό του φίλου και συμπατριώτη του Νίκολα Γιόκιτς. Κάτι που και ο Joker επιθυμούσε να συμβεί, αλλά δεν προχώρησε η υπόθεση.

Η κρυφή επιθυμία του Νίκολα Γιόκιτς: Θέλει μαζί του στους Νάγκετς τον Βασίλιε Μίτσιτς! (vid)
NBA

18:06 - 01.06.2024

Η κρυφή επιθυμία του Νίκολα Γιόκιτς: Θέλει μαζί του στους Νάγκετς τον Βασίλιε Μίτσιτς! (vid)

Ο Βασίλιε Μίτσιτς έκανε αίσθηση με το παιχνίδι του από τη στιγμή που φόρεσε τη φανέλα των Χόρνετς, αλλά δεν είναι δεδομένο ότι θα κατοικεί στη Σάρλοτ και τη νέα σεζόν. Οι φήμες επιστροφής του στην Ευρώπη υπάρχουν (σαν καπνό, χωρίς όμως φωτιά), ενώ ο Νίκολα Γιόκιτς θα ήταν πολύ χαρούμενος αν οι Νάγκετς τον έπαιρναν μαζί τους στο Ντένβερ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Βασίλιε Μίτσιτς, ο οποίος την rookie σεζόν του την ξεκίνησε στην Οκλαχόμα πριν γίνει ανταλλαγή στη Σάρλοτ, κατέγραψε συνολικά στη στατιτιστική του συνολικά 7,0 πόντους και 4,4 ριμπάουντ. Στα 30 ματς με τους Χόρνετς είχε 10,8 πόντους, 6,2 ασιστ και 2,1 ριμπάουντ, παίρνοντας μεγάλο χρόνο συμμετοχής (27,2 σε αντίθεση με τα 12 λεπτά στους Θάντερ) και πολλές ευκαιρίες, αλλά ουσιαστικά εκμεταλλεύτηκε την απουσία του τραυματία ΛαΜέλο Μπολ.

Τη νέα σεζόν οι ετήσιες αποδοχές του Σέρβο είναι στα 7,7 εκατομμύρια δολάρια, ενώ το επόμενο καλοκαίρι οι Χόρνετς θα έχουν δύο επιλογές: Είτε να προεκτείνουν το συμβόλαιό του για έναν ακόμα χρόνο και να του δώσουν 8,1 εκατομμύρια, είτε να τον αφήσουν ελεύθερο.