Δε γυρίζει Ελλάδα: Αυτή είναι η επόμενη ομάδα του Χαραλαμπόπουλου
i

© Intime

Δε γυρίζει Ελλάδα: Αυτή είναι η επόμενη ομάδα του Χαραλαμπόπουλου

Γιώργος Γαβριλάκης 16:35 - 26.06.2024 / Ανανεώθηκε: 16:59 - 26.06.2024

Στο εξωτερικό θα συνεχίσει να αγωνίζεται ο διεθνής φόργουορντ, Βασίλης Χαλαραμπόπουλος, αλλά πλέον μετακομίζει από την Ιταλία στην Τουρκία. Η Τουρκ Τέλεκομ ανακοίνωσε την απόκτησή του.

Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος πριν καν ξεκινήσει το Προολυμπιακό Τουρνουά και κατά τη διάρκεια του Ακρόπολις βρήκε τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Από το 2021 μέχρι προσφάτως αγωνιζόταν στην Ιταλία και το έκανε με τέσσερις διαφορετικές ομάδες, αλλά η νέα αγωνιστική περίοδος θα τον βρει στην Άγκυρα της Τουρκίας. Η Τουρκ Τέλεκομ, που τον διεκδίκησε δυναμικά τις τελευταίες μέρες, ανακοίνωσε την απόκτησή του και έτσι μονομιάς έπαψαν οι φήμες περί επιστροφής του στην Ελλάδα.

Ο 27χρονος φόργουορντ, ξεκίνησε την επαγγελματική καριέρα από τον Παναθηναϊκό (2012-2018), με τον οποίο κατέκτησε τρεις φορές το πρωτάθλημα Ελλάδας και πέντε φορές το Κύπελλο. Εντός των συνόρων έχει φορέσει και την φανέλα του Ολυμπιακού (2019-2021), αλλά έχει αγωνιστεί και με τον ΠΑΟΚ, το Λαύριο και τον Ιωνικό Νικαίας.

Με τη Ντινάμο Σάσαρι έκανε πολύ καλή σεζόν (ειδικά στην Ευρώπη), έχοντας 8,9 πόντους κα 3,9 ριμπάουντ στο ιταλικό πρωτάθλημα και 10,8 πόντους, 4 ριμπάουντ στο Basketball Champions League. Είναι μέλος της προεπιλογής του Βασίλη Σπανούλη για την Εθνική ομάδα και έχει σημαντικές πιθανότητες να είναι στην τελική 12άδα που θα λάβει μέρος στο Προολυμπιακό Τουρνουά.

Με την Τουρκ Τέλεκομ τη νέα αγωνιστική περίοδο ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος θα αγωνιστεί και στο EuroCup, πέραν φυσικά από το τούρκικο πρωτάθλημα, εκεί όπου η ομάδα της Άγκυρας τερμάτισε 8η στην κανονική διάρκεια του 2023-24 και αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο από την μετέπειτα πρωταθλήτρια Φενέρμπαχτσε.