Κερδίζει το Βέλγιο, επιστρέφει με το χάλκινο!

Κερδίζει το Βέλγιο, επιστρέφει με το χάλκινο!

Νίκος Καλαμπάκας 08:26 - 21.07.2024

Η Ελλάδα αποκλείστηκε από τους Γάλλους στον ημιτελικό του Eurobasket U20 και απόψε (21/7, 19.00) θα τεθεί αντιμέτωπη με το Βέλγιο, προκειμένου να πάρει την 3η θέση και να κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο.

Η Εθνική ομάδα Μπάσκετ U20 της Ελλάδας δεν κατάφερε να ξεπεράσει το δύσκολο εμπόδιο της Γαλλίας στον ημιτελικό του Eurobasket και πλέον καλείται να πάρει την τρίτη θέση κόντρα στο Βέλγιο, το οποίο αντιμετωπίζει στον μικρό τελικό.

Το βράδυ του Σαββάτου 20/7 δεν ήταν καλό για τους Έλληνες διεθνείς, αφού στα πρώτα 20 λεπτά του ημιτελικού με τη Γαλλία έδειχναν μπλοκαρισμένοι. Η εθνική μας ομάδα δεν μπήκε καλά στον αγώνα, έδωσε στους αντιπάλους της αυτοπεποίθηση και όταν πλέον εκείνοι ανέβασαν τη διαφορά μέχρι και τους 30 πόντους, το παιχνίδι είχε κριθεί.

Η Ελλάδα επέστρεψε στο ματς αργά, όταν πλέον οι αντίπαλοι είχαν την ψυχολογία ότι είναι τα απόλυτα αφεντικά στο παρκέ, γεγονός που τους έδινε την ευχέρεια να αγωνίζονται δίχως άγχος, φτάνοντας στο τελικό 69-57 πολύ εύκολα.

Ο στόχος των διεθνών μας πλέον είναι να πάρουν το χάλκινο μετάλλιο. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να επικρατήσουν του Βελγίου στον μικρό τελικό, το απόγευμα της Κυριακής 21/7 (19.00, ΕΡΤ1).

Η ομάδα του Κώστα Παπαδόπουλου απέδειξε ότι το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ είναι εδώ, κάνοντας δήλωση ότι το άθλημα παραμένει σε υψηλό επίπεδο στη χώρα μας. Σήμερα καλούνται να κάνουν μια ακόμα νίκη που θα τους δώσει και το μετάλλιο, που αποτελούσε διακαή πόθο πριν το ξεκίνημα της διοργάνωσης!