«Μουδιασμένη» πρεμιέρα για τον Άρη στην Ιταλία - Ηττήθηκε εύκολα από τη Βενέτσια

«Μουδιασμένη» πρεμιέρα για τον Άρη στην Ιταλία - Ηττήθηκε εύκολα από τη Βενέτσια

Νίκος Καλαμπάκας 23:14 - 25.09.2024 / Ανανεώθηκε: 23:43 - 25.09.2024

Ο Άρης δεν έδειξε το καλό του πρόσωπο στην Ιταλία, εκεί όπου γνώρισε ήττα από τη Βενέτσια (95-75) στην πρεμιέρα του στο φετινό Eurocup.

Η αποστολή του Άρη κόντρα στη Βενέτσια για την πρεμιέρα του Eurocup ήταν δύσκολη εξ' αρχής, όμως οι κιτρινόμαυροι στην Ιταλία γνώρισαν μια ήττα από αυτές που πρέπει να ξεχαστούν γρήγορα.

Οι παίκτες του Καστρίτη δεν άντεξαν κόντρα στη Βενέτσια και έτσι μπήκαν με το... αριστερό στη διοργάνωση, γνωρίζοντας ήττα με σκορ 75-95 στην έδρα των αντιπάλων τους.

Η ομάδα του Καστρίτη δεν είχε υπομονή στην επίθεση, είχε πρόβλημα με τα ριμπάουντ, ενώ η άμυνά της δεν ήταν συγκεντρωμένη, δίνοντας το πάτημα στη Βενέτσια να ανεβάζει όποτε θέλει τον ρυθμό και να γίνεται «αφεντικό» του αγώνα.

Το ματς

Το ξεκίνημα του Άρη στον αγώνα φάνηκε να είναι καλό, όμως αν και στα πρώτα λεπτά βρισκόταν κοντά στο σκορ με τη Βενέτσια, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ανεβάσουν την απόδοσή τους και μετά το πεντάλεπτο έφτασαν τη διαφορά σε διψήφιο νούμερο (23-13).

Οι κιτρινόμαυροι δεν κατάφεραν να τρέξουν ένα δικό τους σερί κι έτσι η Βενέτσια στο 10' προηγούταν με 8 πόντους (30-22).

Ανάλογη ήταν η εικόνα των δύο αντιπάλων και στη 2η περίοδο. Οι Ιταλοί είχαν την κυριαρχία και έβρισκαν λύσεις σε άμυνα και επίθεση, ενώ ο Άρης κυνηγούσε το σκορ. Η ομάδα του Καστρίτη πάτησε γκάζι 4 λετά πριν το τέλος της περιόδου και κατάφερε να ισοφαρίσει (39-39), όμως οι Ιταλοί πήραν το μομέντουμ ξανά και έκλεισαν το ημίχρονο στο + 6 (47-41).

Ο Άρης μπήκε δυνατά στην 3η περίοδο, έτρεξε ένα σερί 5-0 με το... καλημέα, όμως οι γηπεδούχοι κάλεσαν τάιμ άουτ και αμέσως άλλαξαν το τσιπάκι!

Η Βενέτσια κυριάρχησε απόλυτα, οι κιτρινόμαυροι μπλόκαραν και κατέρρευσαν και κάπως έτσι η διαφορά έφτασε στους 17 πόντους (66-49).

Ο Άρης βρήκε το σθένος να αντιδράσει, μείωσε στους 12 στο τέλος της περιόδου (69-57), όμως η αποστολή του ήταν δύσκολη, αφού νωρίτερα είχε αποβληθεί και ο Χατζηδάκης, ενώ ο Μπανκς, ο Τολιόπουλος και ο Ρόμπερτς έπαιζαν με 4 φάουλ.

Κάπως έτσι η Βενέτσια κυριάρχησε απόλυτα και στην 4η περίοδο, φτάνοντας στο τελικό 95-75.

Δεκάλεπτα: 30-22, 47-41, 69-57, 95-75