Ο Αμπόσι αφήνει τον Ολυμπιακό και από τη νέα σεζόν θα αγωνίζεται στις ΗΠΑ
i

© Intime

Ο Αμπόσι αφήνει τον Ολυμπιακό και από τη νέα σεζόν θα αγωνίζεται στις ΗΠΑ

Γιώργος Γαβριλάκης 19:46 - 26.06.2024 / Ανανεώθηκε: 19:55 - 26.06.2024

Ένας από τους ανερχόμενους και ταλαντούχους παίκτες του Ολυμπιακού, ο 18χρονος Βενιαμίν Αμπόσι, αλλάζει τροχιά στην καριέρα του, εγκαταλείπει τους «ερυθρόλευκους» και μεταφέρεται στην Αμερική για να σπουδάσει και να παίξει μπάσκετ στο Πανεπιστήμιο του Σαν Φρανσίσκο.

Μία συνήθεια του τελευταίου καιρού που τείνει να γίνει ταυτόχρονα... λατρεία, αλλά και πρόβλημα για το ευρωπαϊκό μπάσκετ, ακόμα και για την Euroleague, με τη φυγή νεαρών και ταλαντούχων παικτών, «άγγιξε» και τον Ολυμπιακό.

Ο 18χρονος ανερχόμενος Βενιαμίν Αμπόσι, ο οποίος είναι ο νεότερος παίκτης στην ιστορία των «ερυθρολεύκων» που έχει αγωνιστεί στην Euroleague (καταρρίπτοντας το ρεκόρ του Γιώργος Πρίντεζη), τη νέα σεζόν δεν θα βρίσκεται στην Ελλάδα. Η νέα του... έδρα θα είναι το Σαν Φρανσίσκο και με το Πανεπιστήμιο της πόλης από τη δυτική ακτή των ΗΠΑ θα αγωνίζεται από την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο.

Η επιλογή καριέρας του νεαρού φόργουορντ με ύψος στα 202 εκατοστά, έρχεται να προστεθεί και με άλλες τέσσερις περιπτώσεις συνομίλικών του που αποφάσισαν να εγκαταλείψουν την Ευρώπη για να ενταχθούν σε κάποιο εκπαιδευτικό και αγωνιστικό πρόγραμμα στο NCAA.

Είχε προηγηθεί παρόμοια απόφαση δύο παικτών της Ρεάλ Μαδρίτης, ενός της Μπαρτσελόνα, αλλά και ενός ακόμα της Παρτίζαν. Αξίζει να σημειωθεί ότι με τον Αμπόσι εκ των βασικών πρωταγωνιστών ο Ολυμπιακός τη σεζόν 2023-24 κατέκτησε τον τίτλο του Rising Star, αλλά και το πανελλήνιο πρωτάθλημα Εφήβων.