Σε νέο πόστο στην εθνική Γαλλίας ο Βενσάν Κολέ

Βενσάν Κολέ

i

Imago

Σε νέο πόστο στην εθνική Γαλλίας ο Βενσάν Κολέ

Παναγιώτης Ραμαντάνης 14:04 - 09.09.2024 / Ανανεώθηκε: 14:04 - 09.09.2024

Θα συνεχίσει να «υπηρετεί» την εθνική Γαλλίας, αλλά από διαφορετικό πόστο ο Βενσάν Κολέ.

Έχει γράψει τη δική του ιστορία με την εθνική ομάδα της Γαλλίας και μετά από 15 χρόνια αποχώρησε από τον πάγκο της. Ο λόγος για τον Βενσάν Κολέ, ο οποίος θα έχει να θυμάται πως η τελευταία του αποστολή με τους «τρικολόρ», ήταν στους Ολυμπιακούς Αγώνες στη χώρα του, όπου τερμάτισαν δεύτεροι κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο.

Ο τελικός με τις ΗΠΑ δεν ήταν σε καμία περίπτωση εύκολη υπόθεση, όμως οι Γάλλοι το πάλεψαν, παρά την ήττα στο φινάλε λόγω του... δαιμονισμένου εκείνο το βράδυ, Στεφ Κάρι. Ο Κολέ στα 15 χρόνια που ήταν στον πάγκο της εθνικής ομάδας της χώρας του (είχε υπογράψει 4 Μαρτίου το 2009), κατέκτησε 8 μετάλλια, με κορυφαίο επίτευγμα το χρυσό του 2013 στο Ευρωμπάσκετ.

Ο θρυλικός πρώην πλέον προπονητής, μπορεί να αποφάσισε να αποχωρήσει από τους πάγκους, αλλά φρόντισε να βρει ένα νέο πόστο για να είναι στο πλευρό της αγαπημένης του ομάδας. Ο Κολέ αναλαμβάνει χρέη Ειδικού Συμβούλου στην ομοσπονδία μπάσκετ της Γαλλίας και σίγουρα μπορεί να θεωρηθεί ο κατάλληλος για αυτό το πόστο.

Το ιδιαίτερο στη συμφωνία με τη γαλλική ομοσπονδία, παρά τα όποια καθήκοντα θα έχει ο Κολέ, σε περίπτωση που του γίνει πρόταση για βοηθός προπονητή από ομάδα του NBA (ή κάποια από τη Euroleague) τότε μπορεί να «σπάσει» το συμβόλαιό του και να αποχωρήσει.

Η ενημέρωση των Γάλλων: Ο Κολέ θα κληθεί στους ακόλουθους τομείς: Συμβουλές για την εκπαίδευση παικτών και τεχνικών, συμβολή στην εξέλιξη του Men's Federal Performance Project, σε 2 Ολυμπιακούς Αγώνες, συμβουλεύοντας το DTN, στο τεχνικό έργο των ομοσπονδιακών δομών (Pôles Espoirs, Pôle France, Équipes de France jeunesse), στη συνεχή εκπαίδευση των τεχνικών υπευθύνων, στην υποστήριξη προπονητών με υψηλές δυνατότητες στις εθνικές επιλογές, με την Επιτροπή Υψηλού Επιπέδου Τεχνικών, σε ανταλλαγές με τον επαγγελματικό τομέα και τη συνεχή εκπαίδευση προπονητών από Κέντρα Εκπαίδευσης. Με κοινή συμφωνία, επισημάνθηκε ξεκάθαρα ότι αυτές οι αποστολές θα μπορούσαν να διακοπούν εάν ο Βενσάν Κολέ έπρεπε να ανταποκριθεί θετικά σε αιτήματα franchise του NBA (θέση βοηθού προπονητή) ή ομάδων που συμμετείχαν στην Euroleague (θέση προπονητή).