O Πουαριέ εξήγησε γιατί έφυγε από την Ρεάλ Μαδριτης, αν και τη θεωρεί «την καλύτερη ομάδα του κόσμου»
i

Βενσάν Πουαριέ

O Πουαριέ εξήγησε γιατί έφυγε από την Ρεάλ Μαδριτης, αν και τη θεωρεί «την καλύτερη ομάδα του κόσμου»

Γιώργος Γαβριλάκης 09:36 - 26.09.2024 / Ανανεώθηκε: 09:40 - 26.09.2024

Στην Αναντολού Εφές αγωνίζεται πλέον ο Βενσάν Πουαριέ, ο οποίος σε συνέντευξή του στη Marca εξήγησε τους λόγους που αποχώρησε από την Ρεάλ Μαδρίτης, παρά το γεγονός ότι θεωρεί πως η Βασίλισσα είναι ασύγκριτη με οποιαδήποτε άλλη ομάδα παγκοσμίως.

Δεν ήταν κρυφό εξ αρχής, πως για τον Βενσάν Πουαριέ η καλοκαιρινή περίοδος πέραν από διακοπές περιελάμβανε και πολλές διαπραγματεύσεις. Ο Γάλλος σέντερ, είχε ολοκληρώσει μία εξαιρετική σεζόν με την Ρεάλ Μαδρίτης, που εκτός από τα... στατιστικά του εκτίναξε και το κασέ του. Η Βασίλισσα του πρότεινε επέκταση συμβολαίου, αλλά εκείνος αποφάσισε να φύγει. Όχι μόνο γιατί βρήκε τα ίδια (ή και περισσότερα) χρήματα στην Αναντολού Εφές, αλλά γιατί εκεί θεωρεί πως θα έχει σημαντικότερο ρόλο, περισσότερα αγωνιστικά λεπτά και μεγαλύτερη επίδραση στα γεγονότα.

Ο Βενσάν Πουαριέ μίλησε στην ισπανική Marca, κάνοντας μία μικρή αναδρομή στην τριετία που αγωνίστηκε με την Ρεάλ Μαδρίτης και μία... προβολή στο μέλλον.

«Υπήρχαν αρκετοί λόγοι για να μείνω στη Ρεάλ», είπε για αρχή ο 30χρονος σέντερ με μπόι στα 213 εκατοστά, αλλά «χρειαζόμουν ένα νέο ξεκίνημα. Μια φρεσκάδα». Η απόφαση δεν ήταν εύκολα μιας και «η Ρεάλ είναι το καλύτερο κλαμπ στον κόσμο, όχι μόνο για τις αγωνιστικές επιτυχίες, αλλά για τη συνολική παρουσία της. Μέσα και έξω από το γήπεδο. Ως παίκτης αυτής της ομάδας κουβαλάς πάντα πάνω σου το πρεστίζ! Και αυτό είναι κάτι που σίγουρα θα μου λείψει». Μάλιστα, δήλωσε πως «όταν κάποιος παίκτης φοράει την λευκή φανέλα, είναι σαν να φοράει... φτερά».

Όπως και να έχει όμως, πλέον βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη και «μου αρέσει πάρα πολύ εδώ», παραδέχτηκε. «Πήρα μία πολύ σημαντική απόφαση για την καριέρα μου. Ήθελα περισσότερο χρόνο συμμετοχής και μεγαλύτερο ρόλο σε μία ομάδα και η Αναντολού Εφές κάλυψε όλες μου τις σκέψεις. Φέρνω εδώ όλες τις εμπειρίες που έζησα, τις συνεργασίες μου με παίκτες όπως ο Ταβάρες, ο Γιουλ, ο Ρούντι (Φερνάντεθε), ο Τσάτσο (Ροντρίγκεθ) και θέλω να επαναφέρω τη νέα μου ομάδα στο επίπεδο του Final Four της Euroleague», κατέληξε.