Ταπεινωτική ήττα για την Άλμπα στην πρεμιέρα του γερμανικού πρωταθλήματος, με καταστροφικό τέταρτο δεκάλεπτο

Ο Λότι σε ατομική προσπάθεια στο ματς Βεόλια Τάουερς-Άλμπα Βερολίνου. - Φωτ. IMAGO

Ταπεινωτική ήττα για την Άλμπα στην πρεμιέρα του γερμανικού πρωταθλήματος, με καταστροφικό τέταρτο δεκάλεπτο

Απόστολος Μαυράκης 21:03 - 22.09.2024 / Ανανεώθηκε: 21:14 - 22.09.2024

Η Άλμπα το «πάλευε» για 30 λεπτά κόντρα στην Βεόλια Χάμπουργκ Τάουερς, ωστόσο ένα τραγικό τέταρτο δεκάλεπτο την οδήγησε στην συντριβή της με 97-80.

Η αντίπαλος του Παναθηναϊκού στις 3/10 για την πρώτη αγωνιστική της Euroleague, Αλμπα Βερολίνου, ηττήθηκε με σχετική άνεση από την Βεόλια Χάμπουργκ Τάουερς, στα πλαίσια της πρώτης αγωνιστικής του γερμανικού πρωταθλήματος με 97-80. Η ομάδα από το Αμβούργο εκμεταλλεύτηκε το πολύ κακό ξεκίνημα της Αλμπα στο τελευταίο δεκάλεπτο και με ένα επιμέρους 27-11, οι πρώτοι πήραν την εύκολη νίκη.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Τάουερς να αναπτύσσει νωρίς διψήφια διαφορά από την Άλμπα, ωστόσο η ομάδα του Βερολίνου δεν άφησε την αντίπαλό της να «πατήσει» πάνω σε αυτό και μείωσε σε 21-15 στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου. Στην δεύτερη περίοδο οι δυο ομάδες ήταν παραγωγικότατες, με το επιμέρους 27-29 υπέρ της Αλμπα να το «προδίδει».

Το ημίχρονο βρήκε μπροστά την Τάουερς με μόλις 4 (48-44). Στην επανάληψη, η Αλμπα συνέχισε να πιέζει και μάλιστα κατάφερε να περάσει και μπροστά στο σκορ 1 λεπτό πριν την λήξη του τρίτου δεκαλέπτου, με την ομάδα του Αμβούργου όμως να επιφυλάσσει μία... έκπληξη στους Βερολινέζους στα επόμενα δέκα λεπτά.

Στα πρώτα έξι λεπτά της τελευταίας περιόδου, η Τάουερς «μπήκε» με το πόδι κολλημένο στο γκάζι και με ένα 17-2 σερί κατάφερε να αυξήσει κατά πολύ το χάσμα της από την Αλμπα. Η άψογη επίδοση της Τάουερς στην τελευταία περίοδο αρκούσε για να της δώσει την νίκη, βάζοντας τον Ίσραελ Γκονζάλεζ σε έντονους προβληματισμούς για την εικόνα της ομάδας του.

Κορυφαίοι για τους νικητές υπήρξαν οι Μπρέι Άιβι των 22 πόντων, των 6 ριμπάουντ και των 5 ασίστ και Κουρ Κούαθ των 15 πόντων και των 6 ριμπάουντ. Από την ομάδα της Άλμπα κορυφαίος ήταν ο «γίγαντάς» της Κριστ Κουμάντζι, ο οποίος σημείωσε 11 πόντους και «κατέβασε» 8 ριμπάουντ, με τον Ματέο Σπανιόλο να τον πλαισιώνει με 11 πόντους, 5 ασίστ και 2 ριμπάουντ.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 21-15, 48-44, 70-69, 97-80.