Βετούλας: «Θα μας κάνει καλό η Ευρώπη, χρειάζεται εμπιστοσύνη και πνευματική σταθερότητα»

Βετούλας: «Θα μας κάνει καλό η Ευρώπη, χρειάζεται εμπιστοσύνη και πνευματική σταθερότητα»

Απόστολος Μαυράκης 16:48 - 08.10.2024 / Ανανεώθηκε: 16:52 - 08.10.2024

Ο προπονητής του Αμαρουσίου, Νίκος Βετούλας, μίλησε ενόψει της πρεμιέρας της ομάδας του στο FIBA Europe Cup και για το πόσο καλό θα κάνουν τα ευρωπαϊκά παιχνίδια στους παίκτες του.

Το Μαρούσι κάνει το comeback του μετά από 14 χρόνια στα ευρωπαϊκά παρκέ, με το ταξίδι του να ξεκινά την Τετάρτη 9/10 με το εντός έδρας παιχνίδι του κόντρα στην σουηδική Νόρκεπινγκ.

Μετά τις δύο ιστορικές του εμφανίσεις στα προκριματικά του FIBA Europe Cup κόντρα στην Πέγια, οι Αμαρουσιώτες φαίνονται να είναι έτοιμοι να... αποδεχτούν την πρόκληση και να «κοιτάξουν στα μάτια» τις Νόρκεπινγκ, Σάμπαχ και Σαρλεουά.

Παρόλα αυτά, το Μαρούσι ηττήθηκε στην πρεμιέρα της Stoximan GBL από τον Προμηθέα με 80-84 και καλείται να αφήσει πίσω το αποτέλεσμα αυτό, αρχής γενομένης από το ματς με την Νόρκεπινγκ την Τετάρτη 9/10 και ώρα 20:15.

Ο προπονητής της ομάδας, Νίκος Βετούλας, μίλησε για την καινούργια «ταυτότητα» της ομάδας, το κατά πόσο θα επωφελήσει το ίδιο το Μαρούσι η ευρωπαϊκή του παρουσία, αλλά και για την νοοτροπία που θέλει να μεταλαμπαδεύσει στους παίκτες του.

Παρακάτω οι δηλώσεις του Νίκου Βετούλα:

«Μια ομάδα με εννέα καινούργιους παίκτες έχει μπροστά της μια διαδικασία για να καταφέρει να βρει την ταυτότητά της. Υπό αυτή την έννοια η Ευρώπη μόνο καλό θα μας κάνει, γιατί πλέον η ομάδα μας χρειάζεται περισσότερα παιχνίδια για να ρολάρει»

Έχουμε πληροφορίες για την Νόρκεπινγκ, αλλά στην αρχή της σεζόν κάθε παιχνίδι έχει δυσκολίες. Γι αυτό περισσότερο κοιτάμε την δική μας εικόνα γιατί θεωρώ ότι έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης. Όπως είδαμε και στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, υπάρχει μεγάλη ανταγωνιστικότητα και αν εξαιρέσεις τους δυο «μεγάλους» της Ευρωλίγκας, όλοι μπορούν να νικήσουν παντού. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται εμπιστοσύνη και πνευματική σταθερότητα»