Οι GMs της Euroleague ψήφισαν τον Βεζένκοφ ως την κορυφαία μεταγραφή της σεζόν σε δημοσκόπηση του Basket News

Φωτ. IMAGO

Οι GMs της Euroleague ψήφισαν τον Βεζένκοφ ως την κορυφαία μεταγραφή της σεζόν σε δημοσκόπηση του Basket News

Απόστολος Μαυράκης 21:08 - 01.10.2024 / Ανανεώθηκε: 01:18 - 02.10.2024

Σε δημοσκόπηση της ιστοσελίδας basketnews.com, στην οποία συμμετείχαν General Managers της Euroleague, ο Σάσα Βεζένκοφ ψηφίστηκε ως το κορυφαίο μεταγραφικό απόκτημα της σεζόν, ενώ η ελληνική παρουσία και στα υπόλοιπα ερωτήματα ήταν... αισθητή.

Η ιστοσελίδα basketnews.com διοργάνωσε για άλλη μια χρονιά δημοσκόπηση ανάμεσα στους γενικούς διευθυντές των ομάδων της Euroleague. Τα ερωτήματα που τους τέθηκαν αφορούσαν την καλύτερη μεταγραφή για την νέα σεζόν, το καλύτερο σύνολο μεταγραφικών κινήσεων, το πιο ιδιαίτερο-δημιουργικό μεταγραφικό απόκτημα, καθώς και τον παίκτη που θα επέλεγαν για να «χτίσουν» την ομάδα τους από την αρχή.

Η παρουσία των ελληνικών μας αντιπροσώπων και των παικτών τους ήταν έντονη, κάτι το οποίο θα διαπιστώσετε... ευθύς αμέσως. Κορυφαίο μεταγραφικό απόκτημα του καλοκαιριού αναδείχθηκε ο Σάσα Βεζένκοφ, επικρατώντας μάλιστα με... αυτοδυναμία, καθώς ψηφίστηκε από το 53,8% των GMs. Δεύτερος και με τεράστιο χάσμα από τον Βεζένκοφ, βρέθηκε ο Κάρλικ Τζόουνς της Παρτιζάν με 15,4%.

Παρόλο που ο Ολυμπιακός είχε την «πρωτιά» στην κατηγορία του κορυφαίου μεταγραφικού αποκτήματος, η Φενερμπαχτσέ του την... έκλεψε στην κατηγορία της καλύτερης off-season. 46,2% των GMs θεώρησε πως η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους είχε τα συνολικά καλύτερα και πιο ενδιαφέροντα μεταγραφικά αποκτήματα.

Υπενθυμίζουμε πως η Φενέρ έκανε δικούς της τους Ουέιντ Μπάλντουιν και Μπόνζι Κόλσον από την Μακάμπι, τον Νικολό Μέλι και τον Ντέβον Χολ από την Ολίμπια Μιλάνο, ενώ προσέθεσε και δύο «κερασάκια» στην τούρτα της, με τις προσθήκες των δύο «πύργων» Κεμ Μπιρτς και Μπόμπαν Μαριάνοβιτς.

Η ελληνική παρουσία ωστόσο για την οποία λέγαμε, είναι ξανά αισθητή εδώ, με Ολυμπιακό (30,8%) και Παναθηναϊκό (15,4%) να καταλαμβάνουν την δεύτερη και την τρίτη θέση της ψηφοφορίας.

Όσον αφορά το κομμάτι του πιο δημιουργικού μεταγραφικού αποκτήματος, η Φενέρ καταλαμβάνει την δεύτερή της πρωτιά στην ψηφοφορία, με τον Μπόμπαν Μαριάνοβιτς να ψηφίζεται από το 33,3% των γενικών διευθυντών. Στην δεύτερη και την τρίτη θέση δε, ισοβαθμούν οι Νέναντ Ντιμιτρίεβτς της Ολίμπια Μιλάνο και Κάρλικ Τζόουνς της Παρτιζάν με 15,4% έκαστος.

Η τελευταία κατηγορία του «ερωτηματολογίου» αφορούσε το... draft της Euroleague. Οι GMs δηλαδή, κλήθηκαν να επιλέξουν έναν παίκτη τον οποίον θα επέλεγαν πρώτο, ώστε να «χτίσουν» την ομάδα τους γύρω από αυτόν. Ο Έντι Ταβάρες ήταν εκείνος που ξεχώρισε, λαμβάνοντας το 46,2% των ψήφων, ενώ από κάτω του βρέθηκαν οι δύο «πράσινοι» Κέντρικ Ναν και Ματίας Λεσόρ, μοιραζόμενοι το ποσοστό του 23,1% έκαστος.

Οι παραπάνω επιλογές ήταν αν μη τι άλλο ενδιαφέρουσες, με τους παράγοντες της Euroleague μάλιστα να επιβεβαιώνουν τον «ντόρο» που έχει δημιουργηθεί γύρω από τις δύο ελληνικές ομάδες της λίγκας. Τόσο ο Παναθηναϊκός ως πρωταθλητής, όσο και ο Ολυμπιακός ως καθιερωμένη πλέον δύναμη έχουν τραβήξει για τα καλά την προσοχή του ευρωπαϊκού μπάσκετ και καθόλου εντύπωση δεν προκαλεί πλέον το γεγονός πως αποτελούν τα δύο πρώτα φαβορί για την κατάκτηση της φετινής κούπας.