Τι είναι η waive list; Το τελευταίο «εμπόδιο» πριν την επιστροφή του Βεζένκοφ στον Ολυμπιακό

Σάσα Βεζένκοφ

i

©Intime

Τι είναι η waive list; Το τελευταίο «εμπόδιο» πριν την επιστροφή του Βεζένκοφ στον Ολυμπιακό

Ελένη Ανδρικοπούλου 10:18 - 05.07.2024 / Ανανεώθηκε: 10:25 - 05.07.2024

Ο Σάσα Βεζένκοφ ακούγοντας και την καρδιά του αποφάσισε να αφήσει το «όνειρο» του NBA και να επιστρέψει στο σπίτι του, τον Ολυμπιακό. Ο Βούλγαρος φόργουορντ θα παραμείνει στη λίστα των waivers για ένα 48ωρο και στη συνέχεια θα είναι ελεύθερος να γυρίσει στους Πειραιώτες.

Το περασμένο καλοκαίρι και συγκεκριμένα την 1η Ιουλίου ο Σάσα Βεζένκοφ πίκρανε τους φιλάθλους του Ολυμπιακού, καθώς μέσω μίας ανάρτησης του στο instagram τους ενημέρωνε πως αφήνει τους «ερυθρόλευκους» για χάρη των Σακραμέντο Κινγκς, οι οποίοι του έδιναν την ευκαιρία να αγωνιστεί για πρώτη φορά στην καριέρα του στο μαγικό κόσμο του NBA.

Μια μεταγραφή και τέλος - Η επόμενη κίνηση του Ολυμπιακού
EUROLEAGUE

09:58 - 05.07.2024

Μια μεταγραφή και τέλος - Η επόμενη κίνηση του Ολυμπιακού

Η θετική ανταπόκριση του Σάσα Βεζένκοφ στις συζητήσεις του με τον Ολυμπιακό ήταν το προτελευταίο κομμάτι του «ερυθρόλευκου» παζλ όσον αφορά τις φετινές μεταγραφές. Ποια θα είναι η επόμενη κίνηση των Πειραιωτών!

Τελικά, ο κόουτς των «βασιλιάδων» Μάικ Μπράουν, ο οποίος ήθελε σαν τρελός τον Βούλγαρο φόργουορντ στην ομάδα του, όχι μόνο του έδωσε ελάχιστο χρόνο συμμετοχής αλλά οι Σακραμέντο Κινγκς έστειλαν με trade τον Σάσα Βεζένκοφ και τον Ντέιβιον Μίτσελ στους Τορόντο Ράπτορς, με τον Τζέιλεν ΜακΝτάνιελς να ακολουθεί το αντίθετο δρομολόγιο.

Αυτή η εξέλιξη άρχισε να αναπτερώνει τις ελπίδες των φιλάθλων του Ολυμπιακού πως ο MVP της EuroLeague τη σεζόν 2022/23 θα επέστρεφε στο λιμάνι ένα χρόνο μετά την αποχώρησή του. Πριν από μερικές ώρες έγινε γνωστό πως ο Σάσα Βεζένκοφ ενημέρωσε τους Τορόντο Ράπτορς πως δεν θέλει να μείνει στην ομάδα και πως θέλει να επαναπατριστεί για χάρη του Ολυμπιακού, απορρίπτοντας παράλληλα την πρόταση του Παναθηναϊκού.

Παραμένει μονάχα μία λεπτομέρεια για να ντυθεί ο 29χρονος Βούλγαρος φόργουορντ ξανά στα «ερυθρόλευκα». Τις επόμενες ώρες αναμένεται να γίνει κι επίσημα waive από την ομάδα του Καναδά, ενώ θα ακολουθήσει ένα 48ωρο που θα παραμείνει στη λίστα των waivers.

«Ο Σάσα... έσπασε, βόμβα στον Πειραιά»: Έτσι υποδέχτηκαν τα ευρωπαϊκά ΜΜΕ την συμφωνία του Βεζένκοφ με τον Ολυμπιακό!
EUROLEAGUE

08:40 - 05.07.2024

«Ο Σάσα... έσπασε, βόμβα στον Πειραιά»: Έτσι υποδέχτηκαν τα ευρωπαϊκά ΜΜΕ την συμφωνία του Βεζένκοφ με τον Ολυμπιακό!

Η είδηση της συμφωνίας του Σάσα Βεζένκοφ με τον Ολυμπιακό έκανε τον γύρο της Ευρώπης. Ο διεθνής Τύπος τον... έντυσε ήδη στα «ερυθρόλευκα», καθώς απομένει μόνο η αποδέσμευσή του από τους Ράπτορς για να φορέσει πάλι τα κόκκινα.

Εάν δεν υπάρξει κάποια πρόταση από κάποια άλλη ομάδα του NBA, ο Βεζένκοφ θα πάρει τον δρόμο για την επιστροφή στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό, υπογράφοντας πολυετές συμβόλαιο με τους «ερυθρόλευκους».