Η Άλμπα υπέταξε τη Βιλερμπάν στο ντέρμπι των ουραγών

Η Άλμπα υπέταξε τη Βιλερμπάν στο ντέρμπι των ουραγών

Sportal newsroom 23:49 - 12.01.2024 / Ανανεώθηκε: 10:39 - 14.08.2024

Νικηφόρο ήταν το πέρασμα της Άλμπα Βερολίνου από την έδρα της Βιλερμπάν, αφού η γερμανική ομάδα επικράτησε με 88-63 και πήρε την 4η της νίκη στη διοργάνωση.

Έχοντας πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων η Άλμπα επικράτησε της Βιλερμπάν στη Γαλλία με 88-63

Η ομάδα του Βερολίνου δεν συνάντησε αντίσταση στη Γαλλία και πήρε δίκαιη νίκη αφού οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν σε κανένα σημείο του αγώνα μετά την 1η περίοδο να ακολουθήσουν τον ρυθμό της.

Η εξέλιξη του αγώνα

Η ομάδα του Πουπέ προηγήθηκε με 20-19 στο πρώτο δεκάλεπτο, όμως έκτοτε έχασε την επαφή της με τους αντιπάλους και αρκέστηκε σε ρόλο κυνηγού. Στο ημίχρονο η Άλμπα είχε χτίσει μικρή διαφορά τεσσάρων πόντων (37-41) και στη συνέχεια ανέβασε αισθητά την απόδοσή της ι εξαφανίστηκε! 

Στο 30΄το ταμπλό έδειχνε 50-62 και ήταν εμφανές από την εικόνα των γηπεδούχων ότι δεν είχαν τα ψυχικά αποθέματα να επιστρέψουν στον αγώνα. 

Κάπως έτσι η Βιλερμπάν παράτησε το παιχνίδι, με αποτέλεσμα η Άλμπα να φτάσει εύκολα στο τελικό 88-63.

MVP

Ο Γιάννι Βέτσελ σημείωσε 13 πόντους και ήταν ο παίκτης που πήρε τη μεγαλύτερη βαθμολογία στο σύστημα αξιολόγησης, σε μια βραδιά που η ομάδα του είδε τους Μπράουν, Προξίντα, Τίεμαν και Μπιν να τελειώνουν το ματς «διψήφιοι».

Το κλειδί του αγώνα

Η αδυναμί της Βιλερμπάν να κυνηγήσει το σκορ στο δεύτερο ημίχρονο ήταν το στοιχείο που χάρισε στην Άλμπα τη νίκη. Οι γηπεδούχοι δεν είχαν ενέργεια και δίκαι γνώρισαν την ήττα. 

Διαιτητές: 

Μόγκουλκοτς, Βικλίτσκι, Μπαένα

Επόμενη αγωνιστική

Η Άλμπα υποδέχεται τη Μπάγερν, ενώ η Βιλερμπάν φιλοξενείται από τη Βίρτους. 

Δεκάλεπτα: 20-19, 37-41, 50-62, 63-88

Δείτε εδώ το play by play της αναμέτρησης

🔴Sportal Euroleague Show με Μπασκόνια - Ολυμπιακός και όλη τη δράση της Παρασκευής