Από το NBA στην Βιλερμπάν: Οι Γάλλοι απέκτησαν τον Άντμιραλ Σκόφιλντ (vid)
i

© IMAGO

Από το NBA στην Βιλερμπάν: Οι Γάλλοι απέκτησαν τον Άντμιραλ Σκόφιλντ (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 14:24 - 28.06.2024 / Ανανεώθηκε: 14:35 - 28.06.2024

Η Βιλερμπάν έγινε τη δεύτερη ομάδα (μετά την Παρτίζαν) που στην καλοκαιρινή περίοδο αποκτά παίκτη κατευθείαν από το ΝΒΑ. Πρόκειται για τον γεννημένο στο Λονδίνο, Αμερικανό φόργουορντ, Άντμιραλ Σκόφιλντ, ο οποίος στα 27 του χρόνια αφήνει πίσω του τον «μαγικό πλανήτη» και θα αγωνίζεται στην Euroleague.

Οι μεταγραφικές σκέψεις των ομάδων της Euroleague αφορούν εν μέρει και το NBA, καθώς -όπως κάθε χρόνο- θα υπάρξουν εξαιρετικές περιπτώσεις αθλητών που θα περάσουν τον Ατλαντικό για να συνεχίσουν την καριέρα τους στην γηραιά ήπειρο.

Η Παρτίζαν, προ ημερών, έγινε η πρώτη ομάδα της καλοκαιρινής περιόδου που ενέταξε στο δυναμικό της παίκτη που προέρχεται απ' ευθείας από το ΝΒΑ. Αυτός ήταν ο Γάλλος, Φρανκ Ντιλικινά, ενώ πλέον οι Σέρβοι έχουν... ανταγωνισμό σε αυτή την άτυπη μονομαχία.

Οι 20+1 ευρωπαίοι NBAers και οι πιθανότητες να βρίσκονται τη νέα σεζόν στην Euroleague (vids)
EUROLEAGUE

17:03 - 26.06.2024

Οι 20+1 ευρωπαίοι NBAers και οι πιθανότητες να βρίσκονται τη νέα σεζόν στην Euroleague (vids)

Η μεταγραφική περίοδος ξεκίνησε, αλλά δεν έχει κορυφωθεί ακόμα. Για ένα ακόμα καλοκαίρι οι ομάδες της Euroleague θα στρέψουν το ένα τους μάτι στην αγορά των free agents από το ΝΒΑ. Εκεί θα υπάρξουν περιπτώσεις Αμερικανών που θα κάνουν το υπερατλαντικό ταξίδι, αλλά αυτή τη στιγμή εστιάζουμε σε όλους τους Ευρωπαίους του «μαγικού πλανήτη» που είναι ελεύθεροι, ψάχνουν ομάδα και κάποιοι από αυτούς σκέφτονται από τώρα το δρομολόγιο της επιστροφής…

Διότι, η Βιλερμπάν ανακοίνωσε την απόκτηση του Άντμιραλ Σκόφιλντ, ο οποίος ναι μεν γεννήθηκε στο Λονδίνο, αλλά μεγάλωσε στις ΗΠΑ, αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Τενεσί και από το 2019 αγωνιζόταν στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη (και στην G-League).

O 27χρονος σμολ φόργουορντ έχει φορέσει τις φανέλες των Ουάσινγκτον Ουίζαρνντς και των Ορλάντο Μάτζικ, με τους οποίους αγωνίστηκε σε 23 ματς στην κανονική περίοδο (2023-24) και είχε 1,1 πόντο μέσο όρο σε μόλις 3,7 λεπτά χρόνο συμμετοχής. Αυτή ήταν η χειρότερη παρουσία του στο ΝΒΑ, καθώς μία χρονιά πριν (και πάλι με τους Μάτζικ) είχε καταγράψει το ρεκόρ του: 4,2 πόντους σε 12,2 λεπτά συμμετοχής. Δεν κατάφερε να εδραιωθεί εκεί και πλέον ετοιμάζεται για την rookie σεζόν του στην Ευρώπη και μάλιστα στο πιο ανταγωνιστικό και απαιτητικό επίπεδο.