Νέα μεταγραφή με άρωμα... ΝΒΑ για την Βιλερμπάν: Ανακοίνωσε τον Σακίλ Χάρισον

Νέα μεταγραφή με άρωμα... ΝΒΑ για την Βιλερμπάν: Ανακοίνωσε τον Σακίλ Χάρισον

Χρήστος Τσάλτας 16:35 - 02.07.2024 / Ανανεώθηκε: 16:45 - 02.07.2024

Μετά τον Άντμιραλ Σκόφιλντ η Βιλερμπάν προχώρησε σε δεύτερη μεταγραφή με άρωμα ΝΒΑ, καθώς έκανε δικό της τον Σαικίλ Χάρισον για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο.

Μεταγραφών συνέχεια για την Βιλερμπάν, η οποία κινείται δυναμικά με σκοπό να χτίσει ένα ρόστερ με αθλητικότητα και ενέργεια και στις δύο πλευρές του παρκέ. Η ομάδα από τη Λυόν έχει συγκεκριμένη κατεύθυνση στο μεταγραφικό παζάρι, κάτι που φάνηκε με το καλημέρα.

Ο Άντμιραλ Σκόφιλντ έκανε την αρχή, με τον Σακίλ Χάρισον να είναι το δεύτερο μεταγραφικό απόκτημα της γαλλικής ομάδας για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο. Ο 30χρονος γκαρντ θα κάνει το υπερατλαντικο ταξίδι για να αγωνιστεί για πρώτη φορά στην καριέρα του στην Euroleague με την γαλλική ομάδα, έχοντας την... αποστολή να ηγηθεί στο επιθετικό κομμάτι.

Από το NBA στην Βιλερμπάν: Οι Γάλλοι απέκτησαν τον Άντμιραλ Σκόφιλντ (vid)
EUROLEAGUE

14:24 - 28.06.2024

Από το NBA στην Βιλερμπάν: Οι Γάλλοι απέκτησαν τον Άντμιραλ Σκόφιλντ (vid)

Η Βιλερμπάν έγινε τη δεύτερη ομάδα (μετά την Παρτίζαν) που στην καλοκαιρινή περίοδο αποκτά παίκτη κατευθείαν από το ΝΒΑ. Πρόκειται για τον γεννημένο στο Λονδίνο, Αμερικανό φόργουορντ, Άντμιραλ Σκόφιλντ, ο οποίος στα 27 του χρόνια αφήνει πίσω του τον «μαγικό πλανήτη» και θα αγωνίζεται στην Euroleague.

Στην καριέρα του στην κορυφαία λίγκα του πλανήτη ο Χάρισον μετράει 183 παιχνίδια στο ΝΒΑ, έχοντας αγωνιστεί σε επτά ομάδες από το 2017 έως και σήμερα. Τελευταίος σταθμός του ήταν οι Μέμφις Γκρίζλις, τη σεζόν που ολοκληρώθηκε, με τον ίδιο να αγωνίζεται σε 3 παιχνίδια στη διάρκεια της περασμένης αγωνιστικής περιόδου.

Την ίδια ώρα ο Χάρισον έχει «φτιάξει» πολύ καλό όνομα στην G-League, εκεί όπου είχε κάθε... θραύση με τους South Bay Lakers, κερδίζοντας τις εντυπώσεις. Πρόκειται για παίκτη με εξαιρετικά αθλητικά προσόντα, ικανότητα στο παιχνίδι ένας εναντίον ενός, αλλά και πολύ καλό πρώτο βήμα που τον καθιστά επικίνδυνο για κάθε άμυνα.

Με την προσθήκη του 30χρονου γκαρντ από το Μισούρι η Βιλερμπάν ενισχύει σημαντικά την περιφέρειά της, με έναν physical scorer που στην καλή του μέρα μπορεί να κερδίσει... μόνος του αγώνες. Παράλληλα, συνθέτει μαζί με τον Σκόφιλντ ένα πολύ αθλητικό δίδυμο, ικανό να κάνει τη βρώμικη δουλειά και στην άμυνα, με την πίεση πάνω στη μπάλα, αλλά και τον αντίπαλο.

Για τον Χάρισον αυτή θα είναι η πρώτη εμπειρία μακριά από τις ΗΠΑ, καθώς δεν είχε αγωνιστεί πουθενά αλλού πέρα από ΝΒΑ και G-League, με την Βιλερμπάν να «επενδύει» στο εξαιρετικό πακέτο του παίκτη που είχε αναδειχθεί δύο φορές κορυφαίος αμυντικός της σεζόν στην θυγατρική λίγκα του ΝΒΑ.