Η Βιλερμπάν επένδυσε στον 20χρονο Αζινσά

Η Βιλερμπάν επένδυσε στον 20χρονο Αζινσά

Ευτυχία Οικονομίδου 16:25 - 23.07.2024 / Ανανεώθηκε: 16:48 - 23.07.2024

Η Βιλερμπάν ανακοίνωσε την απόκτηση του νεαρού Γάλλου Μελβίν Αζανσά, που είχε επιλεγεί στο φετινό draft του NBA, για να ενισχύσει το ρόστερ της.

Ο Μελβίν Αζινσά είναι η νέα μεταγραφή της Βιλερμπάν. Η ομάδα της Λιόν επένδυσε στον 20χρονο φόργουορντ ο οποίος από τη νέα σεζόν θα κάνει ντεμπούτο στην Euroleague.

Ο Αζινσά προέρχεται από μια πάρα πολύ καλή σεζόν με την ομάδα της Σεντ Κεντέν, η οποία του έδωσε το «διαβατήριο» για την Euroleague.

Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε ο είχε μέσο όρο 9.3 πόντους και 3.3 ριμπάουντ σε 28 αγώνες του γαλλικού πρωταθλήματος, βοηθώντας την ομάδα του να αγωνιστεί στα play offs.

Ο Αζινσά είχε επιλεχθεί στο πρόσφατο ντραφτ του NBA στο νούμερο 51 από τους Ντάλας Μάβερικς.

Μέχρι στιγμής στην καριέρα του έχει καταφέρει να συμμετάσχει στις μικρές ομάδες της εθνικής Γαλλίας και ήταν ο πρώτος σκόρερ των «τρικολόρ» στο Παγκόσμιο Κύπελλο U-19 του 2023, έχοντας μέσο όρο 19.3 πόντων.

Μπες ΕΔΩ και βρες όλα τα video της EuroLeague!

«Μετά από μια καταπληκτική πρώτη σεζόν στο γαλλικό πρωτάθλημα ο Μελβίν Αζινσά θα φέρει όλη του την ενέργεια και θα συνεχίσει να μαθαίνει, αλλά στο υψηλότερο επίπεδο, ανακαλύπτοντας την κορυφαία διοργάνωση», αναφέρει η Βιλερμπάν στην ανακοίνωσή της!