Το έκανε... θρίλερ αλλά «λύγισε» την Αρμάνι η Βιλερμπάν!

Βιλερμπάν - Αρμάνι

i

Photo by Cyril Lestage/Euroleague Basketball via Getty Images

Το έκανε... θρίλερ αλλά «λύγισε» την Αρμάνι η Βιλερμπάν!

Νίκος Καλαμπάκας 23:00 - 01.03.2024 / Ανανεώθηκε: 00:00 - 14.08.2024

Την 6η της νίκη στη φετινή Euroleague πήρε η Βιλερμπάν η οποία υποδέχθηκε την Αρμάνι και επικράτησε με σκορ 81-77. Οι Γάλλοι είχαν διαφορά ασφαλείας όμως τελικά χρειάστηκε να αστοχήσει σε τρίποντο ο Λο προκειμένου να πανηγυρίσουν...

Η Βιλερμπάν ήταν η νικήτρια στην αναμέτρηση με την Αρμάνι. Οι Γάλλοι μέσα στην έδρα τους επικράτησαν με σκορ 81-77 σε ένα ματς που θα μπορούσαν να έχουν «καθαρίσει» από νωρίς αλλά το έκαναν θρίλερ!

Η εξέλιξη του αγώνα

Η Βιλερμπάν ξεκίνησε δυνατά την αναμέτρηση και κατάφερε να αιφνιδιάσει τους Ιταλούς, αφού μετά το 6ο λεπτό καθήλωσε τους παίκτες του Μεσίνα. Στο 10' το σκορ ήταν 22-13 και οι γηπεδούχοι έδειχναν να έχουν το πάνω χέρι και τον πρώτο λόγο για τη νίκη.

Η Αρμάνι ωστόσο έβγαλε αντίδραση και προσπάθησε να αντιτσρέψει την κατάσταση. Καθοδηγούμενη από τους Λο και Χολ, η ιταλική ομάδα έτρεξε στο δεύτερο δεκάλεπτο επί μέρους σκορ 22-17 και μείωσε τη διαφορά στο ημίχρονο στους 4 πόντους (39-35).

Με το ξεκίνημα της 3ης περιόδου οι Γάλλοι ανέβασαν και πάλι στροφές και κατάφεραν να είναι τα «αφεντικά» του αγώνα. Η Βιλερμπάν είχε τον έλεγχο και έβαζε δύσκολα στην Αρμάνι που έδειχνε για μια ακόμα φορά να μην πατάει καλά στο παρκέ.

Στο 30' η διαφορά ήταν στους 6 πόντους (62-56) ενώ η συνέχεια ήταν ακόμα καλύτερη για τους γηπεδούχους που όσο περνούσε η ώρα ανέβαζαν την απόδοσή τους. Η Βιλερμπάν έφτασε στο +14, όμως στο τελευταίο δίλεπτο «μπλόκαρε» και τελικά χρειάστηκε να αστοχήσει σε τρίποντο ο Μαοντό Λο, προκειμένου να φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

MVP

Ο Τζόφρεϊ Λοβέρν ήταν ο καλύτερος παίκτης της Βιλερμπάν και ένας από τους κύριους λόγους της νίκης της. Σημειώσε 17 πόντους και ήταν σημείο αναφορά στην επίθεση των Γάλλων.

Το κλειδί του αγώνα

Η Αρμάνι ήταν τραγικά άστοχη από την περιφέρεια (10/34 τρίποντα), γεγονός που της στοίχισε. Οι παίκτες του Μεσίνα δεν μπορούσαν να απειλήσουν τους Γάλλους στη ρακέτα και επέλεξαν να απειλούν από μακριά, όμως τελικά τους γύρισε μπούμερανγκ αφού η αστοχία τους έμελλε να κρίνει τον αγώνα.

Η επόμενη αγωνιστική

Η Βιλερμπάν ταξιδεύει στην Αθήνα για να αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, ενώ η Αρμάνι υποδέχεται την Παρτιζάν.

Διαιτητές: Ρότσα, Πέρεθ και Πάντερ

Δεκάλεπτα: 22-13, 39-35, 62-54, 81-77

Δείτε εδώ το play by play της αναμέτρησης

Sportal Euroleague Show με Ζάλγκιρις - Ολυμπιακός και όλη τη δράση της Παρασκευής