«Πάτησε» και τη Βιλερμπάν η Βαλένθια

Βιλερμπάν - Βαλένθια

«Πάτησε» και τη Βιλερμπάν η Βαλένθια

Νίκος Καλαμπάκας 23:56 - 08.12.2023 / Ανανεώθηκε: 11:26 - 14.08.2024

Ισοπεδωτική ήταν η Βαλένθια στην έδρα της Βιλερμπάν, εκεί όπου επιβλήθηκε με σκορ 78-55 στη Γαλλία και πήρε την 7η νίκη της στη διοργάνωση.

Με άμυνα που τσάκιζε κόκκαλα η Βαλένθια πέρασε νικηφόρα από τη Γαλλία και την έδρα της Βιλερμπάν με σκορ 78-55 και πήρε την 7η της νίκη στη διοργάνωση, μια εβδομάδα πριν επισκεφθεί το ΣΕΦ για να τεθεί αντιμέτωπη με τον Ολυμπιακό.

Η εξέλιξη του αγώνα

Ένα ημίχρονο άντεξε η Βιλερμπάν κόντρα στη Βαλένθια. Οι Γάλλοι φάνηκαν ανταγωνιστικοί μόνο στις δύο πρώτες περιόδους της αναμέτρησης και όταν η Βαλένθια έσφιξε την άμυνά της, τότε οι παίκτες του Ποτσέκο παραδόθηκαν στην ανωτερότητα των Ισπανών και γνώρισαν μια ακόμα ήττα στο πρωτάθλημα της Euroleague. 

Η Βιλερμπάν προηγήθηκε στο πρώτο δεκάλεπτο με 5 πόντους (23-18), όμως στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι έβγαλαν πολλή ενέργεια και κατάφεραν να πάρουν αυτοί τα ηνία της αναμέτρησης. 

Το ημίχρονο βρήκε τη Βαλένθια να προηγείται με 2 πόντους (33-35), όμως η συνέχεια ήταν ακόμα καλύτερη για την ομάδα του Μουμπρού. Στο 3ο δεκάλεπτο η Βαλένθια μας θύμησε ότι φέτος είναι απο τις καλύτερες αμυντικές ομάδες και με επί μέρους σκορ 18-8 στο 30' προηγούταν με 53-41. 

Η συνέχεια ήταν ανάλογη για τους «πορτοκαλί» που ανεβάζοντας ακόμα περισσότερο τον ρυθμό τους «καθήλωσαν» την ομάδα της Γαλλίας, φτάνοντας στο τελικό 78-55 με σχετική άνεση.

MVP

Ο Σέμι Οτζελέγε ήταν ο κορυφαίος των νικητών αφού πέρα από την τρομερή άμυνα που έπαιξε, ολοκλήρωσε τον αγώνα με 16 πόντους, 5 ριμπάουντ και 1 ασίστ.

Το κλειδί του αγώνα

Το δεύτερο ημίχρονο κατηφόρισε επικίνδυνα προς την πλευρά της Βαλένθια. Η άμυνα ήταν το στοιχείο που της έδωσε τη νίκη, αφού η Βιλερμπάν είχε βγει από τα... νερά της και δεν μπορούσε να αντισταθεί στους Ισπανούς. 

Η επόμενη αγωνιστική 

Η Βιλερμπάν υποδέχεται τον Παναθηναϊκό, ενώ η Βαλένθια ταξιδεύει στο Φάληρο και αντιμετωπίζει στο ΣΕΦ τον Ολυμπιακό

Διαιτητές

Πουκλ, Κόλιενσιτς, Τσαρούχα

Δεκάλεπτα:  23-18, 33-35, 41-53, 55-78.

Δείτε εδώ το play by play του αγώνα