Η Βιλερμπάν «υπέταξε» τη Βίρτους σε αγώνα - θρίλερ!
i

Photo by Marie Bassery/Euroleague Basketball

Η Βιλερμπάν «υπέταξε» τη Βίρτους σε αγώνα - θρίλερ!

Νίκος Καλαμπάκας 23:07 - 10.10.2024 / Ανανεώθηκε: 17:49 - 11.10.2024

Σε ένα ματς για γερά νεύρα, η Βιλερμπάν επικράτησε της Βίρτους στη Γαλλία με 87-85. Κορυφαίος των νικητών ο Σακό με 19 πόντους, ενώ ο Μάλεντον σημείωσε 2 λιγότερους.

Με τον Σακό να δίνει σκορ και να δίνει ένα μεγαλοπρεπές «στοπ» στον Κορντινιέ στην τελευταία φάση του αγώνα, η Βιλερμπάν επικράτησε της Βίρτους Μπολόνια με 87-85, παίρνοντας την πρώτη της νίκη στη φετινή Ευρωλίγκα.

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Μετά την ήττα της στην πρεμιέρα από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, η Βιλερμπάν έδειξε διάθεση να βάλει πίεση στη Βίρτους και να πάρει το αποτέλεσμα μπροστά στο κοινό της.

Η ομάδα της Γαλλίας έκανε εξωπραγματική πρώτη περίοδο, σημειώνοντας 38 πόντους στους Ιταλούς και δείχνοντας ότι θέλει να κυριαρχήσει. Με επιθετικό πλουραλισμό οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 38-27 στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου, έχοντας μάλιστα το εξωφρενικό 7/7 από την γραμμή των 6.75!

Οι άμυνες έσφιξαν περισσότερο στη δεύτερη περίοδο, αφού η ομάδα του Λούκα Μπάνκι έδειχνε να συνέρχεται και να προστατεύει καλύτερα το καλάθι της. Οι δύο αντίπαλοι είχαν ισορροπία στο δεύτερο δεκάλεπτο και έτσι η ψαλίδα δεν άνοιξε περισσότερο. Αντίθετα η Βίρτους κατάφερε να μειώσει σους 8 πόντους στο τέλος του ημιχρόνου (57-49).

Οι φιλοξενούμενοι όμως είναι ομάδα του προπονητή τους, ξέρουν πως να επιστρέφουν από τέτοιες καταστάσεις και η 3η περίοδος τους ανήκε. Η Βίρτους με μπροστάρη τον Κορντινιέ έκανε επί μέρους σκορ 21-16 στην 3η περίοδο και μπήκε για τα καλά στη διεκδίκηση της νίκης, αφού στο 30' είχε μειώσει στους 3 (73-70).

Sportal Euroleague Show για το Παναθηναϊκός - Μπάγερν και όλη τη δράση της Πέμπτης

Η 4η περίοδος εξελίχθηκε σε θρίλερ. Η Βίρτους δεν άφησε ποτέ την Βιλερμπάν να ξεφύγει πάλι, ισοφάρισε τον αγώνα 3 λεπτά πριν τη λήξη (81-81) κι έκτοτε οι δύο ομάδες βάδιζαν χέρι - χέρι. Ο Ντε Κολό έδινε πόντους στην ομάδα του και διατηρούσε την κυριαρχία της, ενώ στην τελευταία επίθεση, ο κορυφαίος παίκτης των Ιταλών στον αγώνα (Κορντινιέ) επιχείρησε να ισοφαρίσει με λέι απ, όμωβς ο Σακό του «έσβησε τα φώτα» και έτσι η Βιλερμπάν πανηγύρισε την πρώτη της νίκη.

MVP

Ο Νιλ Σακό ήταν ο παίκτης που έδωσε πολύτιμες βοήθειες σε επίθεση και άμυνα και αυτός που στην τελευταία φάση απέτρεψε τον Κορντινιέ από το να ισοφαρίσει το σκορ. Σημείωσε 19 πόντους κι ένα το κόψιμο του αγώνα σε νεκρό χρόνο.

ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η Βιλερμπάν έκανε εξωπραγματικό πρώτο δεκάλεπτο. Σημείωσε 38 πόντους με 7/7 τρίποντα. Στο μπάσκετ φυσικά δεν έχει σημασία πως ξεκινάς ένα ματς αλλά πως το κλείνεις, όμως η ψυχολογία που πήραν οι παίκτες της γαλλικής ομάδας από το ξεκίνημα, τους βοήθησε όταν η Βίρτους απείλησε να προσπεράσει. Έβρισκαν λύσεις, είχαν αυτοπεποίθηση και έδειξαν ομάδα ικανή για εκπλήξεις!

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Μπες ΕΔΩ και βρες όλα τα video της EuroLeague!

Η Βιλερμπάν φιλοξενείται από την Άλμπα, ενώ η Βίρτους υποδέχεται τη Ζαλγκίρις.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ PLAY BY PLAY ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

00:32 - 11.10.2024

Τα Highlights από τη νίκη της Βιλερμπάν κόντρα στη Βίρτους Μπολόνια

Δείτε τις καλύτερες φάσεις από την επικράτηση της Βιλερμπάν κόντρα στη Βίρτους Μπολόνια (87-85) στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής της Euroleague.