Βίρτους με σπασμένα φρένα υπέταξε και την Μακάμπι

Βίρτους με σπασμένα φρένα υπέταξε και την Μακάμπι

Χρήστος Τσάλτας 23:42 - 08.12.2023 / Ανανεώθηκε: 11:26 - 14.08.2024

Η «τρελή» πορεία της Βίρτους Μπολόνια συνεχίζεται, με την ομάδα του Λούκα Μπανκι να επικρατεί και της Μακάμπι Τελ Αβίβ (100-90) και να παραμένει στα υψηλά πατώματα της βαθμολογίας.

Η Βίρτους έχει πάρει φόρα και δεν σταματάει πουθενά. Η ομάδα του Λούκα Μπάνκι υποδέχτηκε την Μακάμπι Τελ Αβίβ και μετά τον θρίαμβο επί της Μπαρτσελόνα, την περασμένη Τετάρτη, ολοκλήρωσε ιδανικά την «διαβολοβδομάδα», φτάνοντας σε σπουδαία νίκη στην Segafreddo Arena. Με το αποτέλεσμα αυτό οι Ιταλοί παρέμειναν σε απόσταση βολής από την Μπαρτσελόνα, ανεβαίνοντας στο 9-4, την ώρα που η Μακάμπι υποχώρησε στο 7-6, με το πέρας 13 αγωνιστικών στην regular season.

Ο Τορνίκε Σενγκέλια με 27 πόντους, 9/12 σουτ και 8 ριμπάουντ ήταν το απόλυτο σημείο αναφοράς για την Βίρτους, σε ακόμα ένα παιχνίδι στη διοργάνωση, με τον Μάρκο Μπελινέλι να κάνει σπουδαία πράγματα με 22 πόντους και 7/14 σουτ. Καθοριστικός και ο Ντάνιελ Χάκετ με 9 πόντους, 3 ριμπάουντ και 6 ασίστ. Από πλευράς Μακάμπι το μεγάλο παιχνίδι των ηγετών της ομάδας, Λορένζο Μπράουν και Ουέιντ Μπόλντουιν, με 24 και 16 πόντους, αντίστοιχα, δεν ήταν αρκετό, καθώς οι δύο παίκτες δεν είχαν στηρίγματα.

Η εξέλιξη του αγώνα

Η Μακάμπι ήταν σκληρό καρύδι στις δύο πρώτες περιόδους, όταν και έκανε δύσκολη τη ζωή των γηπεδούχων. Με τον Λορέντζο Μπράουν να οργανώνει άψογα το παιχνίδι των ισραηλινών, οι φιλοξενούμενοι προηγούνταν με ένα πόντο στο δεκάλεπτο (28-29). 

Η Βίρτους ωστόσο δεν είχε διάθεση για εκπλήξεις και συνεχίζοντας τις πολύ καλές της φετινές εμφανίσεις, πήρε τις επόμενες τρεις περιόδους και μαζί και τον αγώνα, φτάνοντας στην 9η της φετινή νίκη. 

Το ημίχρονο βρήκε τους δύο αντιπάλους ισόπαλους με 49-49, όμως στις δύο τελευταίες περιόδους, η Βίρτους κυριάρχησε και με τον Σενγκέλια να κάνει πάλι... όργια, προηγήθηκε με 6 πόντους στο 30' (78-72). Στην τελευταία περίοδο η Βίρτους συνέχισε να πιέζει την ομάδα του λαού, φτάνοντας στο τελικό 100-90.

MVP

Ο Τορνίκε Σενγκέλια με 27 πόντους και 8 ριμπάουντ ήταν το απόλυτο σημείο αναφοράς για την ιταλική ομάδα, κάνοντας τα πάντα στο παρκέ για ακόμα ένα παιχνίδι.

ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η αντίδραση της Βίρτους στο διάστημα που η Μακάμπι προσπάθησε να μειώσει και να μπει και πάλι στο παιχνίδι. Η Βίρτους μετά το 86-83 βρήκε ρυθμό και καθάρισε το παιχνίδι.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ

Φερνάντο Ρότσα, Πιότρ Παστούσιακ, Γκίτις Βίλιους

Τα δεκάλεπτα: 28-29, 49-49, 78-72, 100-90.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα μέσα από το Sportal.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Η Βίρτους Μπολόνια θα ταξιδέψει στη Βιτόρια, για να αντιμετωπίσει την φορμαρισμένη Μπασκόνια (14/12), την ώρα που η Μακάμπι Τελ Αβίβ, στο περιθώριο της 14ης αγωνιστικής, θα φιλοξενήσει την Αναντολού Εφές στο Βελιγράδι.

Sportal Euroleague Show με Ολυμπιακός - Μπάγερν και όλη τη δράση της Παρασκευής