Θέλει πακέτο μετοχών στη Βίρτους πρώην ιδιοκτήτης της Χάποελ Ιερουσαλήμ!

Θέλει πακέτο μετοχών στη Βίρτους πρώην ιδιοκτήτης της Χάποελ Ιερουσαλήμ!

Γιάννης Πάλλας 22:20 - 19.07.2024 / Ανανεώθηκε: 22:20 - 19.07.2024

Ο πρώην ιδιοκτήτης της Χάποελ Ιερουσαλήμ Εγιάλ Τσόμσκι έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για την αγορά πακέτου μετοχών της Βίρτους Μπολόνια

Μπάσιμο στη διοίκηση της Βίρτους Μπολόνια θέλει να κάνει ο πρώην ιδιοκτήτης της Χάποελ Ιερουσαλήμ Εγιάλ Τσόμσκι, σύμφωνα με πληροφορίες του BasketNews!

Από το περασμένο καλοκαίρι, η Ιταλική ομάδα φαίνεται να έχει χαμηλώσει τον πήχη. Ο Μάσιμο Ζανέτι εξακολουθεί να είναι ο «ισχυρός άνδρας» κατέχοντας το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών. Ωστόσο, πούλησε μέρος των μετοχών του και τώρα υποστηρίζεται από έναν άλλο επενδυτή, ονόματι Κάρλο Τζεράρντι, ιδρυτής της εταιρείας CRIF, η οποία κατέχει πλέον το 45% των μετοχών της Βίρτους Μπολόνια.

Ο Μάσιμο Ζανέτι έχει χάσει τον έλεγχο της εταιρείας του, Segafredo, καθώς το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών έχει εξαγοραστεί από ένα επενδυτικό ταμείο που ονομάζεται QuattroR, που ειδικεύεται στην απόκτηση περιουσιακών στοιχείων. Με λιγότερο έλεγχο μέσα στη δική του εταιρεία, ακόμη και η εμπλοκή του στη Βίρτους Μπολόνια σύμφωνα με το ρεπορτάζ είναι πλέον υπό συζήτηση, ειδικά για το εγγύς μέλλον.

Η χορηγία του Segafredo στην ομάδα έχει μειωθεί στο μισό σε σύγκριση με την περασμένη σεζόν και πολλοί στη Μπολόνια αμφισβητούν αν ο Ζανέτι θα συνεχίσει να έχει σημαντικό ρόλο στον σύλλογο και μελλοντικά.

Τις τελευταίες εβδομάδες, υπήρξαν φήμες για πιθανή είσοδο νέου επενδυτή στο σύλλογο και τώρα φαίνεται ότι αυτή η πιθανότητα κερδίζει έδαφος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του BasketNews μια ομάδα Ισραηλινών επενδυτών ενδιαφέρεται να αποκτήσει ένα μερίδιο μετοχών της Βίρτους Μπολόνια.

Το ισραηλινό fund διευθύνεται από τον πρώην ιδιοκτήτη της Χάποελ Ιερουσαλήμ Εγιάλ Τσόμσκι, ο οποίος πούλησε πρόσφατα την πλειοψηφία των μετοχών της ομάδας στον Μάταν Άντελσον.

Πληροφορίες από το Ισραήλ αναφέρουν επίσης ότι μεταξύ των μελών του fund, υπάρχουν και άλλα πρόσωπα που έχουν συνεργαστεί με την ομάδα από τα Ιεροσόλυμα, όπως ο Γκάι Χάρελ πρώην τζένεραλ μάνατζερ και ο Ούρι Άλον.

Πάντως, δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη εάν οι δύο βασικοί ιδιοκτήτες της Βίρτους Μπολόνια ο Ζανέτι και ο Τζεράρντι, θα ήταν διατεθειμένοι να προχωρήσουν σε μια τέτοια συνεργασία, αλλά σε κάθε περίπτωση το ενδιαφέρον του ισραηλινού fund είναι σοβαρό.