«Βόμβες» από τον πρώην επικεφαλής της Μπαρτσελόνα: «Τρομερό λάθος και του Σάρας που αφήσαμε τον Ερτέλ στην Κωνσταντινούπολη – Τι έγινε με Μίροτιτς»

«Βόμβες» από τον πρώην επικεφαλής της Μπαρτσελόνα: «Τρομερό λάθος και του Σάρας που αφήσαμε τον Ερτέλ στην Κωνσταντινούπολη – Τι έγινε με Μίροτιτς»

Sportal newsroom 15:14 - 21.01.2024 / Ανανεώθηκε: 10:28 - 14.08.2024

Ο Νάτσο Ροντρίγκες έριξε βόμβες για την διάρκεια της θητείας του στην Μπαρτσελόνα, ως επικεφαλής του τμήματος μπάσκετ και θυμήθηκε το περιστατικό με τον Τομά Ερτέλ, ενώ έκανε δική αναφορά στον Νίκολα Μίροτιτς.

Ανέκαθεν στην Μπαρτσελόνα προκύπταν κατά καιρούς πολλά και σοβαρά θέματα, τα οποία ήθελαν λεπτούς χειρισμούς. Ο Νάτσο Ροντρίγκες, που εκτελούσε χρέη επικεφαλής του τμήματος μπάσκετ των Καταλανών είχε να διαχειριστεί αρκετά από αυτά στη διάρκεια της θητείας του.

Σε μια μεγάλη συνέντευξη που παραχώρησε στο Jot Down ο Ροντρίγκες εξιστόρησε αρκετά εξ αυτών, με τους Τομά Ερτέλ και Νίκολα Μίροτιτς να βρίσκονται στο προσκήνιο της συζήτησης.

Σχετικά με τον Ερτέλ, ο Καταλανός παράγοντας θυμήθηκε το περιστατικό του Δεκεμβρίου του 2020, όταν ο Γάλλος πλέι μέικερ επέστρεψε μόνος του από την Κωνσταντινούπολη, όπου η Μπαρτσελόνα αγωνιζόταν κόντρα στην Αναντολού Εφές και ενώ ο ίδιος βρισκόταν σε συζητήσεις με την Ρεάλ Μαδρίτης για να μετακομίσει εκεί.

Ο Ροντρίγκες είπε: «Μετά το παιχνίδο πήγα στα αποδυτήρια. Ο Σάρας μου είπε "Νάτσο, ο Ερτέλ δεν θα ταξιδέψει μαζί μας, σωστά;" Του λέω "φυσικά και θα το κάνει, πώς θα αφήσουμε τον παίκτη εδώ εν μέσω πανδημίας;". Ο Σάρας είπε σε εκείνο το σημείο "όχι, Νάτσο δεν μπορεί. Ήθελε να πάει στη Ρεάλ" και εγώ του είπα "όχι όχι. Δεν μπορούμε να ανακατέψουμε αυτά τα 2 πράγματα". Και βγήκα έξω».

Εν συνεχεία οι αντιδράσεις του σταφ της ομάδας ήταν έντονες, ζητώντας την παραμονή του Ερτέλ στην Πόλη. Κάτι το οποίο ο ίδιος ο Ροντρίγκες μετανιώνει ακόμα και σήμερα. «Λυπάμαι για ένα πράγμα. Αν μου συμβεί ξανά, θα αφήσω τους εννιά να μείνουν εκεί αν θέλουν, αλλά δεν μπορείς να το κάνεις αυτό σε παίκτη της ομάδας σου. Ήταν πολύ σοβαρό λάθος που αφήσαμε τον Ερτέλ στην Κωνσταντινούπολη».

Εν συνεχεία, θυμήθηκε την περίοδο της υπογραφής συμβολαίου του Νίκολα Μίροτιτς, μια από τις πιο δαπανηρές κινήσεις των τελευταίων ετών. «Ζήτησα από τον πρόεδρο μια συνάντηση. Του είπα ότι μπορεί να υπάρχει πρόβλημα με το Fairplay. Δεν μπορούσα να πληρώσω το ποσό που είχε συμφωνηθεί. Τότε είπα "ξέρεις τι κερδίζουν ο Μάικ Τζέιμς και ο Σέιν Λάρκιν, τα πιο ακριβά συμβόλαια στην Ευρώπη; Τρία εκατομμύρια ευρώ, πολύ λιγότερα απ' όσα συζητάμε με τον Μιροτιτς. Αυτή είναι μια βόμβα στα αποδυτήρια».

Νίκολα Μίροτιτς

Έπειτα από μέρες διαπραγματεύσεων και αφού έπεσε στο τραπέζι πρόταση 45 εκατ. από τους Γιούτα Τζαζ, ήρθε η έκπληξη. «Ο Νίκο το συζήτησε καλύτερα με την σύζυγό του και αποδέχτηκε την προσφορά μας, η οποία ήταν τέσσερις φορές μικρότερη απ' ό,τι είχαν συμφωνήσει αρχικά με τον πρόεδρο, παρόλο που ήταν ένα εξαιρετικά δυνατό συμβόλαιο».